StoryEditorOCM
Savjetinova metoda

Pripremite kukuruz kod kuće tako da bude savršeno pečen. Neće vam trebati roštilj ni pećnica, samo pripazite na ovo...

Piše T. S. M.
16. srpnja 2024. - 08:10

Ima li što ljepše nego nakon kupanja, fino smješten na plaži, uživajući u zadnjim zrakama sunca i ušuškan u ručnik, zagristi u klip mladog kukuruza? Mnogi će reći da nema. No, kad kukuruz pripremamo okd kuće, često nam je ispadne onako dobar kao kad ga kupimo već spremnog za konzumaciju. Doduše ima nešto i u onoj jedinstvenoj kombinaciji umora i mira koja nastupa nakon cijelog dana kupanja...

Želite li savršeno pripremiti kukuruz kod kuće, možda ćete ga poželjeti skuhati, jer je tako najlakše. I zaista jest pa vam tu nemamo puno toga za savjetovati. Volite li, pak, pečeni kukuruz, e tu stvari postaju malo složenije. Možete, naravno, ako ste u prilici, ispeći kukuruz na grilu, možete ga, također, obložiti folijom i gurnuti u žar, a tako zamotan u foliji može i gradele. 

image
Shutterstock

Možete ga, naravno, premiti i u pećnici. Međutim, puno ga je brže ispeći na štednjaku. Bez tave ili teće, izravno na plamenu, na srednje niskoj temperaturi. Izostat će, doduše, neponovljiv okus dima kakav kukuruz i sve ostalo što bacite na gradele dobije takvim načinom pripreme, ali bit će fino zapečen i ispečen.

Kako biste kukuruz ispekli na štednjaku, trebate mu ukloniti ljusku i svu kukuruzovu svilu, jer će inače početi gorjeti. Potom ga stavite izravno na rešetku štednjaka, zatim podesiti plamen na srednje nsku temperaturu, trebao bi biti dovoljno jak da lagano dotiče kukuruz.

image
Shutterstock

S vremena na vrijeme kukuruz okrenite, a ako imate velike klipove morat ćete ih malo pomicati i lijevo-desno, kako bi se cijelom duljinom ispekli kako treba.

Sve u svemu, nešto malo više gnjavaže nego kad ih samo bacite na gradele, ali bar ne morate ložiti vatru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 19:16