StoryEditorOCM
Savjetineočekivani sastojak

Otkrili smo zgodnu caku pomoću koje će vaš humus biti savršeno kremast: nećete nikad pogoditi što mu trebate dodati

Piše S. Š.
29. kolovoza 2024. - 09:41

Humus od slanutka je jednostavno i ukusno jelo koje se lako priprema i savršeno je za upotpunjavanje sendviča, pita ili piadina - što god da više preferirate. Iako se sastoji od samo nekoliko sastojaka, mali trikovi u domaćoj pripremi mogu značajno poboljšati njegovu teksturu i učiniti ga kremastijim, a mi smo otkrili jednu zaista zgodnu caku!

Mnogi profesionalni kuhari često savjetuju dodavanje nekoliko kockica leda u blender zajedno sa slanutkom, tahinijem, maslinovim uljem i limunovim sokom. Ovo je genijalan trik za postizanje kremaste i profesionalne konzistencije humusa.

Kockice leda sadrže sitne mjehuriće zraka koji se tijekom miješanja ugrađuju u humus, stvarajući laganu, pahuljastu teksturu. Ne brinite - ledene kockice brzo se otope i ne utječu na okus, već samo poboljšavaju njegovu teksturu... Proces je sličan mućenju bjelanjaka ili miksanju sladoleda, gdje blender razbija led i ugrađuje mjehuriće zraka u smjesu.

Stoga, za još bolji i ukusniji humus, jednostavno pomiješajte sve sastojke, dodajte kockicu leda i miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku, laganu i kremastu smjesu.

Sljedeći put kad budete pripremali humus, ne zaboravite isprobati ovaj trik i uživati u rezultatima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:01