Rajčice su glavni saveznik za osvježenje tijekom ljetnih mjeseci. Osim što ih obožavamo u kombinaciji s raznim salatama, volimo ih jesti i sirove uz sendviče i pripremati uz meze. Glavni problem s kojim se suočavamo kad je riječ o rajčicama je taj kako ih čuvati, a da ostanu svježe, sočne i ukusne što duže - bez propadanja. Stigla nam je sezona sočnih ljetnih plodova, a mi ćemo vas naučiti kako ih pravilno skladištiti i iskoristiti njihov pun potencijal!
Tajna se krije u tome koliko je rajčica zrela. One koje još nisu sazrele do kraja trebate pustiti da dovrše proces dozrijevanja na sobnoj temperaturi. U tom slučaju ostavite ih na pultu, s peteljkom prema dolje i s blagim razmakom kako se ne bi doticale. Nezrele rajčice izbjegavajte spremati u frižider jer tako neće...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....