Raštika je izvrstan i izdašan prilog, a uz dodatak malo suhog mesa slasno samostalno jelo s okusom nostalgije i svi se veselimo kad je ugledamo na tržnici. No znate li kako je pravilno očistiti? I što napraviti s peteljkama?
Ako ste raštiku ikad pokušali isprati pod mlazom vode, kladimo se da ste završili mokri. Kožasto, debelo lišće raštike kao da je stvoreno da bi nas što više isprskalo dok je peremo, jer kapljice vode s njega baš veselo odskakuju. Nemojte im dati priliku za to. Umjesto pranja pod mlazom vode, odlučite se za bolju metodu.
Lakše ne može. Samo napunite veću posudu vodom pa u nju potopite raštiku. Nakon otprilike četvrt sata namakanja, zemlja i nečistoće će se otopiti i pasti na dno posude, riješit ćete se i pužića, mušica i sličnih "podstanara". Ipak, za ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....