StoryEditorOCM
PreporukeGALERIJA

Posjetili smo novootvoreni lokal kakvog Split i Splićani odavno zaslužuju

Piše Lenka Gospodnetić/NATIVE
30. lipnja 2023. - 15:09

Novootvoreni bistro Lena‘s bar & cuisine smješten je na lokaciji Josipa Jovića 7 u Splitu, nedaleko od trgovačkog centra Mall of Split. Na gastro scenu je ušetao u velikom stilu; povodom otvaranja uzvanike je zabavila grupa Magazin, uz sofisticiranu ponudu hrane i pića.

O kakvom je mjestu zapravo riječ?

Simpatični vlasnik Lena‘s bara je Matko Marijanović, a bistro o kojem pišemo nazvao je po svojoj kćeri. Obitelj Marijanović inače je u sasvim drugom poslu, ugostiteljstvo nije njihov "core business", što nije nevažna okolnost u svjetlu činjenice koja nas vodi do zaključka da će domaći gost uvijek biti u fokusu.

- Ovaj smo lokal otvorili u našoj zgradi, najviše zato da imamo gdje počastiti drage partnere i prijatelje u opuštenom ambijentu, sa naglaskom da je parking osiguran unutar garaže, kao i izvan nje - podvlači naš sugovornik, vlasnik lokala.

Ono što je nas odmah privuklo je – miris ukusnog doručka koji se može u Lena‘s bar & cuisine-u konzumirati u jutarnjem terminu do 14 sati, po uistinu povoljnim cijenama - rekli bismo, čak onima koje nas vraćaju u neka prohujala, bolja vremena kad je sve bilo cjenovno pristupačnije.

- Stvarno nam nije cilj u našem lokalu držati visoke cijene samo za turiste koji će u Splitu ostati nekoliko dana, želimo da se naši ljudi koji žive ili rade u blizini ovdje osjećaju ugodno i dođu nam često. Zato su sve varijante doručka negdje oko pet-šest eura – informira nas u nastavku susretljivi Marijanović.

Tako se u Lena‘s baru možete okrijepiti tostem već za dva eura, pojesti kroštulu sa mozzarellom, pršutom i salatom za četiri eura, doručkovati omlet od tri jaja kokošiju iz slobodnog uzgoja s košaricom kruha i lisnatom salatom s tostiranim sjemenkama suncokreta za oko četiri eura, i tako dalje, s bezbroj krepkih i ukusnih, te gurmanski pripremljenih varijanti doručka ili ranog ručka s jajima i drugim zdravim namirnicama.

Šalica izvrsne Lavazza kave stoji euro i pol, cijene (rekosmo) podsjećaju na one prije uvođenja eura, što je skoro pa nestvarno za lokal uređen poput Lena‘s bar & cuisine.

image
Vojko Basic/Cropix

Unutar bistro-a postoji dio odvojen za pušače i one koji konzumiraju hranu, što ukupno broji 80 sjedećih mjesta.

Sanitarni dio u Lena‘s baru je priča za sebe, ne samo da je lijepo uređen, nego je i opremljen malim higijenskim potrepštinama što pokazuje kako se unutar ovog objekta mislilo i na detalje.

Unutar interijera zanimljiv moment čini kućna biblioteka upečatljivih naslova; primjerice, fotomonografije slavnih modnih dizajnera i glasovitih urarskih kuća, a postoji tendencija širenja i na druge književno ukoričene žanrove. I te luksuzne fotomonografije nisu jedini dašak glamura, naime Lena‘s bar sadrži neobičnu simbiozu: uz luksuzno uređenje i nevjerojatno bogatu paletu najboljih pića koja postoje na svijetu, uz već spomenute najbolje namirnice i najkvalitetniju kavu i sokove cijene su normalne, pristupačne. I privući će domaće goste, što je osnovni cilj, podsjeća Marijanović.

image
Vojko Basic/Cropix

- Nabavio sam iznimne, rijetke vrste tekila, viskija i šampanjaca onako, za svoj gušt, da ih imam tu pa ako netko baš želi kušati, da ni toga ne nedostaje. Imamo u ponudi i najbolja domaća vina priznatih hrvatskih vinara po odličnim cijenama, i mogu se piti na čaše, nije potrebno kupiti cijelu bocu – saznajemo od vlasnika, koji otkriva još neke zanimljivosti u pripremi.

- Planiramo obogatiti ponudu sireva sjajnim domaćim sirevima od kozjeg mlijeka našeg partnera, vrsnog proizvođača s područja Drniša, a uskoro ćemo imati i ponudu finih slastica; u pregovorima smo s jednom poznatom splitskom slastičarnicom. Također nam je želja uvesti i ponudu ručka sa nekoliko jela koja ćemo imati svakodnevno friško u ponudi. Nismo klasični restoran i ne idemo u tom pravcu, ali jela će biti!

Naše je radno vrijeme do ponoći. Nećemo prakticirati nastupe glazbenika niti će Lena‘s bar&cuisine podržavati noćni đir, ali dakako da će biti nenametljive glazbene podloge za druženje i ćakulu do pola noći...

Nedjelja će uvijek biti neradna, no tokom tjedna ćemo, uvjeren sam, zadovoljiti kvalitetu priče koju predstavljamo; kako šarolikom ponudom pića i hrane, tako i pristupom gostu - najavio je vlasnik Lena‘s bara, lokala kakvog Split i Splićani odavno zaslužuju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 12:45