StoryEditorOCM
Zvijezde onlineOBJAVLJENO JE

Oasis se ponovno okuplja, najavljena turneja po Velikoj Britaniji i Irskoj, znaju se termini prvih koncerata

Piše SCENA SD
27. kolovoza 2024. - 10:25
Prodaja karate kreće 31. kolovoza© Guido Schiefer/imago Stock&people/profimedia/© Guido Schiefer/imago Stock&people/profimedia

Prije sat vremena britanski bend Oasis objavio je na društvenim mrežama ono što su fanovi dugo čekali: ponovno će se okupiti i održati 14 koncerata diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Irske u ljeto 2025. godine.

 "Oružje je tiho, zvijezde su poravnate, veliko čekanje je gotovo – dođite i vidite, neće biti televizijskog prijenosa", rekao je bend najavljujući svoj povratak, također najavljujući da će nastupiti u Cardiffu, Manchesteru, Londonu, Edinburghu i Dublinu. Naglasili su i da su to jedini koncerti koji će se sljedeće godine održati u Europi.

Mnogi obožavatelji vjerovali su da se ponovno okupljanje benda nikada neće dogoditi, prema The Guardianu, ali nedavno su se pojavile glasine o turneji benda 2025. godine. Braća Gallagher, bivši frontmen Liam i tekstopisac i gitarist Noel, dali su najviše nagovještaja o mogućem ponovnom okupljanju, što je potaknulo nagađanja na društvenim mrežama.

image

Oasis

Mike Clarke/Afp
image

Britanski rock bend Oasis 2006. godine

Mike Clarke/Afp

Sve je bilo izgleda u detalje isplanirano: u nedjelju navečer objavili su isječak na svojim društvenim mrežama i društvenim mrežama grupe Oasis s datumom 27.08.24, i natpisom 8 ujutro. Liam je na Network X napisao: "Nikad mi se nije sviđala riječ BIVŠI." Također u nedjelju navečer, na nastupu na festivalu u Readingu, posvetio je Oasisovu pjesmu "Half The World Away" svom bratu, a kasnije i njihov hit "Cigarettes & Alcohol" ljudima za koje je rekao da mrze rock bend. Na kraju koncerta, međutim, na glavnim ekranima na pozornici pojavio se spomenuti isječak s današnjim datumom i vremenom.

Band bi trebao nastupiti na stadionu Wembley deset večeri, te na Heaton Parku u Manchesteru također deset večeri. Na oba mjesta bend je održao posljednje koncerte turneje Dig Out Your Soul prije nego što se raspao 2009. godine. Također se nagađa da će bend nastupiti na Glastonbury festivalu sljedeće godine. Njihov posljednji nastup 2004. godine smatra se jednim od najgorih koncerata u karijeri benda.

image

Noel i Liam  Gallagher 2005. godine

Jose Jordan/Afp

Za sada su najavljeni koncerti:

Cardiff Principality Stadium 4. i 5. srpnja 2025.

Manchester Heaton Park 11., 12., 19. i 20. srpnja 2025.

London Wembley Stadium 25. i 26. srpnja i 2. i 3. kolovoza 2025.

Edinburgh Scottish Gas Murrayfield Stadium  8. i 9. kolovoza 2025.

Dublin Croke Park 16. i 17. kolovoza 2025.

Ulaznice kreću u prodaju 9 ujutro 31. kolovoza, a cijene će biti objavljene isti dan.

image

Liam Gallagher i Noel Gallagher

Tolga Akmen/Afp
image

Liam Gallagher

Andrew Alvarez/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 20:13