StoryEditorOCM
TV&Realityzasmetalo im

Doris Pinčić našla se na udaru kritika gledatelja HRT-a, za sve je ‘kriva‘ jedna životinja

Piše Scena SD
13. kolovoza 2024. - 17:33

Nakon emisije Dobro jutro, Hrvatska koju su u ponedjeljak vodili Doris Pinčić Guberović i Vicko Dragojević gledatelji su na Facebooku poveli raspravu o tome kako je Doris krivo izgovarala riječ dupin.

- Ja se najviše radujem što ćemo razgovarati o dupinima. Konkretno o običnom dupinu, ali ćemo spomenuti i onog dobrog dupina. To mi je uvijek slatko kako se ovaj zove obični, a i on je prekrasan, a ovaj drugi je dobar. Znaš odmah da je dobra životinja - rekla je Doris, a kako je to izgledalo pogledajte u idućem videu.

Ovo su neki od komentara gledatelja:

Voditelj bi trebao znati ispravno izgovoriti riječ dupin. U vrijeme Helge Vlahović, Željke Fattorini i sličnih toga nije bilo. Ali danas su svi pjevači i voditelji. Takvo je vrijeme.

Tri puta sam pogledala snimku i moram priznati da prvi put čujem tako izgovorenu riječ dupin.

Imam poprilično godina i nikada, ali baš nikada nisam čula takav izgovor.

Meni je više zasmetalo kad je rekla zrihtati. Je li to hrvatska riječ? Dupin je izgovorila tipično dalmatinski čakavski, a čakavski je jezik, a ne narječje za vas kojima je smola u ušima i koji ne znaju povijest. I što sad treba radi toga na ražanj staviti, a može biti fakat, zrihtat i kaj i lepo... To ne čujete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 06:54