StoryEditorOCM
ShowbizOKRUNJENE LENTAMA

U Sinju održan izbor ljepote; ‘Lijepa Filomena je novi ‘The best model‘, a Josipa ‘Lice Dalmacije 2024.‘

Piše Sandra Barčot
Foto Srđan TUTIĆ
1. rujna 2024. - 17:21

Sreću, zadovoljstvo, ponos ali i planove za daljnji, novi uzlet u modnom svijetu, nisu mogli skriti sa nasmiješenih lica dvije djevojke koje su u subotu večer u Sinju okrunjene lentama „The best model Dalmacije 2024.” i „Lice godine Dalmacije 2024.”

Prva titula pripala je 23-godišnjoj Filomeni Prlac iz Splita, koja je punih 11 godina bila aktivna u atletici, a sada joj je u životnom fokusu modeling i izrada nakita.

image

"The best model Dalmacije 2024" (s lijeva na desno) druga pratilja Lukrecia Pernar, prva pratilja Ana Marjolović, pobjednica Filomena Prlac i fotogeničnosti Antonia Kavelj

Srđan Tutić Srki/

- Ovo je očito moja godina, jer sam na proljeće osvojila titulu „Miss turizma Dalmacija 2024.”, a sada i „best modela”. Presretna sam – radosno nam je nakon dodjele lenti, kazala Filomena primajući čestitke okupljenih u caffe baru Džokej na sinjskom hipodromu, a nama dalje otkrivajući svoje planove:

- Želja mi je napraviti svoju kolekciju modnog nakita, obožavam izrađivati nakit, trenutno radim na izložbenom štandu u Hvaru, s nadom kako ću sutra moći svoje ideje prenijeti i na izradu cjelokupne kolekcije.

Vrijedne i snalažljive ruke, precizne, ima i druga ljepotica koja je zaslužila lentu od žirija, a radi se o 18-godišnjoj Josipi Anteii Rapić, koja je od sinoć okrunjeno „Lice godine Dalmacije 2024. godine”.

image

"Lice godine Dalmacija 2024." (s lijeva na desno)
Prva pratilja Anita Milun, pobjednica Josipa Antea Rapić i druga pratilja Barbara Perković Božić

Srđan Tutić Srki/

- Od nedavno sam na modnim pistama a na svom prvom izboru sam uzela letnu za „Top model elegancije Dalmacije 2024.”, da bi eto sada došla i do lente „Lica godine Dalmacije 2024.” a ovo mi je tek drugi nastup u izbornoj ulozi – zbori nam mlada Kaštelanka, koja kao učenica završnog razreda Srednje škole Dental centar Marušić, itekako ima smirenu i preciznu ruku kao budući dentalni tehničar.

Što se ostalih lenti i priznanja tiče, žiriju baš i nije bilo lako pri ocjenjivanju na ovom modnom eventu, večeri ljepote i elegancije, održanom u organizaciji splitske modne kuće „Royal models” i Damira Puhalovića.

image

Ljepotice sa članovima žirija

Srđan Tutić Srki/

- Uz Damira, u žiriju sam još samo ja od muškog roda, a ostale članice su sve ljepotice i nositeljice brojnih titula ljepote, sve dame iz modnog svijeta - kroz osmijeh nam iznosi Krešimir Šimić, inače zubni tehničar po struci, koji je uz „missice” Danielu Šimić, Josipu Baliban, Laru Brekalo i Maritu Šegvić, te kreatoricu Ivanu Labrović i Damira Puhalovića, „birao” tko će od manekenki ponijeti lente, ali i dobiti vizu za odlazak na državne izbore „lica” i „modela” Hrvatske, koji će biti održani u listopadu u Splitu.

Pa je prva pratilja Filomene Prlac, odnosno „The best modela Dalmacije 2024.” Ana Marjolović 28-godišnjakinja iz Zagreba, a druga Lukrecia Pernar (23 godine iz Zaprešića), te fotogeničnosti Antonia Kavelj, 17-godišnja Splićanka.

image

Izbor se održao u sinjskom Džokeju na hipodromu

Srđan Tutić Srki/

U konkurenciji „Lice godine Dalmacije 2024.”, uz pobjednicu Josipu Anteu Rapić, prva pratilja je Anita Milun a druga pratilja Barbara Perković Božić, obje 19-godišnjakinja iz Splita.

Inače djevojke su uz glazbenu podlogu u „režiji” DJ Paje, četiri puta izlazile pred žiri i publiku.

Prvo u dnevnim pa zatim i u večernjim kreacijama splitske modne dizajnerice Olgice Pinky Hathaway, zatim u majicama „Mazda automobilia Split”, te na kraju u večernjim haljinama kreatorice Ivane Labrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 01:40