StoryEditorOCM
ShowbizNASTAVAK TURNEJE

Taylor Swift se vratila na pozornicu u Londonu nakon spriječenog napada u Beču, nastupio je i Ed Sheeran

Piše HINA
16. kolovoza 2024. - 10:04

Američka pop zvijezda Taylor Swift nastavila je u četvrtak svoju turneju "Eras" u Londonu, koju su obožavatelji željno iščekivali nakon što su prošlog tjedna otkazana njezina tri koncerta planirana u Beču, koji je bio meta samoubilačkog bombaškog plana.

Američka pjevačica započela je prvi od pet planiranih koncerata na stadionu Wembley sa svojim hitom "22" noseći majicu s natpisom "a lot going on the moment", očito referirajući se na burno razdoblje kroz koje je upravo prošla.

image

London

Justin Tallis/Afp

Uz događaje u Beču, londonski koncerti dolaze dva tjedna nakon smrti triju djevojaka u sjeverozapadnoj Engleskoj, koje su izbodene na smrt dok su sudjelovale u plesnom tečaju o pop glazbi.

Od početka poslijepodneva stotine "Swifties" okupilo se oko stadiona Wembley, koji prima oko 90.000 ljudi za posljednje europske koncerte svoje turneje započete prije gotovo godinu i pol u Sjedinjenim Državama.

image

London

Justin Tallis/Afp
image

Policija osigurava koncert

Henry Nicholls/Afp

"To je ludo, ne čini se stvarnim", kazala je 23-godišnja studentica Brodie MacArthur.

"Čekanje na koncert je bilo mučno, ali konačno smo tu," dodao je 28-godišnji bolničar Juan Ramirez, koji je zbog koncerta došao iz Kalifornije. Priznao je kako je strahovao da će američka zvijezda otkazati i koncerte u britanskoj prijestolnici.

Prošlog tjedna tri njezina koncerta planirana u Beču otkazana su u posljednji trenutak nakon što je otkriven plan džihadističkog samoubilačkog napada pri čemu su tri osobe privedene.

image

London

Henry Nicholls/Afp
image

Policija i fanovi

Henry Nicholls/Afp

Londonska policija rekla je da je spremna za koncerte, naglasivši kako će kontrola ulaznica biti pojačana, s dodatnim sigurnosnim mjerama oko stadiona.

Na web stranici Wembleyja vlasnici ulaznica upozoreni su da će se na stadionu "prije ulaska" obaviti "dodatne provjere".

Njezini koncerti u Londonu dolaze gotovo dva tjedna nakon ubojstva triju djevojaka u napadu nožem u Southportu, na sjeverozapadu Engleske, što je izazvalo val ksenofobnih nemira u zemlji.

Djeca od šest, sedam i devet godina pohađala su plesni tečaj na temu pjesama Taylor Swift, koja je na društvenim mrežama rekla da je "potpuno šokirana".

image

Fanovi kreću put ulaza na stadion

Henry Nicholls/Afp
image

Fanovi čekaju da se otvore vrata stadiona na kojem će nastupiti Taylor Swift

Justin Tallis/Afp

BBC je u četvrtak izvijestio da je pop zvijezda, koja održava blizak odnos sa svojim obožavateljima, kontaktirala obitelji žrtava nakon napada.

No, odluku o otkazivanju koncerata u austrijskoj prijestolnici još nije komentirala.

Pop zvijezda nije razočarala svoje obožavatelje na prvom londonskom koncertu. Na pozornicu je dovela i engleskog izvođača Eda Sheerana s kojim je izvela nekoliko pjesama na kojima su surađivali.

London će zaključiti europski dio turneje koja je započela u svibnju u Parizu. Globalna zvijezda će potom od studenoga otputovati u Kanadu na posljednje koncerte.

Krajem prošle godine, "Eras" je postala prva turneja u povijesti koja je prodala više od milijardu dolara ulaznica.

image

London

Justin Tallis/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 17:08