StoryEditorOCM
ShowbizOŠTROG JEZIKA

Štulić ponovno napao Snježanu Banović koju je opjevao kao ‘djevojku iz Hrvaca‘: Da me nisu sreli ne bi znali da postoje

Piše I. P.
27. rujna 2024. - 14:40

Johnny Štulić oglasio se novim tekstom na Scribdu u kojem se obratio redateljici i teatrologinji te svojoj bivšoj djevojci Snježani Banović, poznatoj iz njegovih pjesama kao Djevojka iz Hrvaca koja ga je spomenula u svojoj knjizi Kronika sretnih trenutaka - Odlomci iz ludih osamdesetih. Na obraćanje ga je potaknula emisija posvećena Azri na Yammat FM-u u kojoj je sudjelovala Banović, piše Index.

image
Darko Tomas/Cropix

Štulić je Banović usporedio s Kirkom, čarobnicom iz grčke mitologije, koja je imala moć preobraziti ljude u životinje, što je učinila Odisejevim ljudima nakon što su došli na njezin otok pretvorivši ih u svinje.

Štulić je zaključio da "ako ne pripaziš, Banović te časkom pretvara u svinju".

Spomenuo je i film u kojem Frank Sinatra glumi mornara koji dan prije napada na Pearl Harbor, pogine, a prostitutka s kojom je proveo noć prije to iskoristi da se izvuče iz posla, kako prepričava Štulić.

image

Redateljica i teatrologinja Snježana Banović

Željko Puhovski/Cropix

Kaže da je naveo tu priču da "predoči da se to događa u stvarnom životu" i "da se obrani od svih tih koji se diče time da im je napisao pjesme". "Da me nisu sreli, ne bi znali da postoje", dodao je. Banović je optužio da laže i da laži dupla "delirijum tremensima".

Štulić je i lani izvrijeđao Banović. Tad je priznao da je kupio njenu knjigu. I tad je rekao da Snježana Banović laže o vremenu koje su proveli u vezi te je cijelo vrijeme nazivao svojom "pratiljom", piše Index.

"Nisam sve pročitala. To se ne da čitati, po meni. Ja to ne mogu čitati. Ne mogu jer mi je tužno kako jedan čovjek, koji je napisao neke od najljepših stihova uopće u povijesti jugoslovenske poezije, ne samo rock muzike, može tako nisko pasti s pismenošću. Mene je to rastužilo. Malo se odvojio od jezika, ne samo od ljudi", rekla je ona tad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 14:40