StoryEditorOCM
ShowbizKATE HUDSON

Strastveno voli rokere, ne čudi što je i sama propjevala! Žestoke ljubavi postale su stihovi, evo velike priče o njoj

Piše SCENA SD
28. svibnja 2024. - 13:17

Miljenica Hollywooda, Kate Hudson, kći legendarne glumice Goldie Hawn i glazbenika Billa Hudsona, već godinama osvaja srca publike svojim talentom i karizmom.

Poznata po svojim ulogama u romantičnim komedijama i dramama, Hudson je nedavno hrabro zakoračila u svijet glazbe, iznenadivši mnoge svojom odlukom. 

Izdala je svoj album prvijenac "Glorious" 17. svibnja ove godine, što je dodatno pokazalo njezinu svestranost kao umjetnice.

 

U Hollywoodu oduvijek 

Kate Hudson rođena je 19. travnja 1979. godine u Los Angelesu, Kalifornija. Odrasla je u obitelji ukorijenjenoj u zabavnu industriju. Njen očuh, Kurt Russell, poznati je glumac, a majka Goldie Hawn slavna glumica i za malenu Kate inspiracija oduvijek.

Kate je od malih nogu pokazivala interes za glumu, nakon srednje škole upisala je New York University, no ubrzo je napustila studij kako bi se posvetila glumačkoj karijeri. Hudsonin veliki proboj dogodio se 2000. godine, kada je dobila ulogu Penny Lane u filmu "Almost Famous" redatelja Camerona Crowea. Ova uloga donijela joj je Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu te nominaciju za Oscara. Hudson je osvojila publiku i kritičare svojim šarmom i autentičnom izvedbom, čime je uspostavila čvrste temelje za daljnju karijeru.

image

Ljepotu i šarm Kate je definitivno nasljedila od majke Goldie Hawn

Juan Pablo Rico/Afp
image

Kurt i Goldie s djecom

Frederic J. Brown/Afp

Kraljica romantičnih komedija

Nakon "Almost Famous", Hudson je postala prepoznatljivo lice u romantičnim komedijama. Njena uloga u filmu "How to Lose a Guy in 10 Days" (2003) s Matthewom McConaugheyjem postala je ikonična. Film je bio veliki hit na kino blagajnama, a njihova kemija na ekranu osigurala je Hudson status jedne od vodećih glumica romantičnih komedija. 

Iako je postala sinonim za romantične komedije, Hudson je pokazala svoju svestranost i u drugim žanrovima. Glumila je u raznim dramama, trilerima i akcijskim filmovima, uključujući "The Skeleton Key" (2005), "You, Me and Dupree" (2006), "Fool‘s Gold" (2008) i "Bride Wars" (2009). Njena sposobnost da se prilagodi različitim ulogama i žanrovima dodatno je osnažila njezinu karijeru.

image

‘Kako izgubiti dečka u 10 dana‘: kultna romantična komedija s Matthewom McConaugheyjem

/Photo12 Via Afp
image

Kate i Matthew 

/Photo12 Via Afp
image

Kate u Netflixovom filmu "Glass Onion"

Netflix - T-street/Collection Christophel Via Afp
image

Kate u elegantnom izdanju 

Miguel Medina/Afp

Otkrivanje novih talenata

U kasnijim godinama, Hudson je nastavila raditi na raznovrsnim projektima. Njezina uloga u filmu "Nine" (2009) redatelja Roba Marshalla, gdje je pjevala i plesala, pokazala je njene dodatne talente.

Također je glumila u kultnoj seriji "Glee" (2012-2013), gdje je imala priliku pokazati svoje glazbene vještine. Godine 2021. Hudson je glumila u filmu "Music", redateljskom prvijencu pjevačice i kantautorice Sia. Uloga u ovom filmu donijela joj je nominaciju za Zlatni globus za najbolju glumicu u filmskoj komediji ili mjuziklu.

Zaljubljena u glazbenike  

Kroz godine Hudson je imala nekoliko veza koje su bile u centru medijske pažnje. Hudsonina prva poznata veza bila je s glumcem Chrisom Robinsonom, frontmenom rock benda "The Black Crowes". Par se vjenčao 2000. godine, kada je Hudson imala samo 21 godinu. Dobili su sina Rydera Russella Robinsona, rođenog 2004. godine. Njihov brak je završio razvodom 2007. godine, ali su ostali u dobrim odnosima.

Nakon razvoda, Hudson je bila u vezi s nekoliko poznatih muškaraca. Jedna od najistaknutijih veza bila je s glazbenikom i bivšim članom benda "The Black Crowes", Mattom Bellamyjem, kasnije frontmenom benda "Muse". Njihova veza započela je 2010. godine, zaručili su se 2011., u srpnju iste godine dobili su sina Binghama Hawna Bellamyja.

Iako su prekinuli zaruke 2014. godine, Hudson i Bellamy ostali su bliski prijatelji i uspješno dijele roditeljsku odgovornost za sina. Nakon prekida s Bellamyjem, Hudson je našla ljubav opet s glazbenikom Dannyjem Fujikawom.

image

Danny Fujikawa i Kate Hudson 2022. na Oscar after partyju. Uz trećeg je rokera pronašla pravu sreću

Frazer Harrison/Afp

Par se poznavao dugi niz godina prije nego što su započeli romantičnu vezu 2016. godine. Danny Fujikawa je blizak prijatelj Hudsonine obitelji, što je dodatno ojačalo njihovu vezu. U listopadu 2018. godine, Kate i Danny dobili su kćer, Rani Rose Hudson Fujikawa.

Obiteljski život

Hudsonina veza s Fujikawom pokazala se stabilnom i ispunjenom ljubavlju. Par često dijeli zajedničke trenutke na društvenim mrežama, pokazujući koliko uživaju u zajedničkom životu i roditeljstvu, uspješno  balansirajući svoje karijere i obiteljski život. 

Kroz sve uspone i padove, Hudson je pokazala nevjerojatnu snagu i posvećenost svojoj obitelji. Njezina djeca - Ryder, Bingham i Rani - zauzimaju posebno mjesto u njihovom životu.

Album prvijenac

Kate je oduvijek bila poznata po svojoj svestranosti i kreativnosti, ali izdavanjem albuma prvijenca, pokazala je da ima još mnogo toga za ponuditi. Album  "Glorious", predstavlja zbirku pjesama koje odražavaju njezine osobne doživljaje, emocije i umjetničke vizije. Svaka pjesma na albumu prožeta je njezinim prepoznatljivim stilom i autentičnim pristupom muzici.  

U stvaranju albuma, Hudson je surađivala s nekoliko renomiranih glazbenika i producenata, uključujući svog partnera Dannyja Fujikawu, člana glazbene grupe Chief. Pjesme su prožete različitim glazbenim utjecajima, od popa i rocka do folka. Pjesme poput "Talk about love", "Glorious" i "Gonna Find Out" ističu se po svom emotivnom tekstu i melodičnom zvuku.

Reakcije na Hudsonin album prvijenac bile su uglavnom pozitivne od strane kritičara i publike. Njezin hrabar korak u svijet muzike donio je osvježenje i novo uzbuđenje, kako za nju, tako i za njezinu publiku.

 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 07:47