StoryEditorOCM
ShowbizEUROSONG 2024.

Sjećate li se ovogodišnjeg skandala i izbacivanja s natjecanja Joosta Kleina? Pjevač se sada javio i objasnio

Piše SCENA SD
23. kolovoza 2024. - 07:01

Joost Klein – koji je trebao predstavljati Nizozemsku sa svojom pjesmom ‘Europapa‘ - diskvalificiran je s natjecanja u Malmöu u Švedskoj samo nekoliko sati prije finala 11. svibnja. Policija je tada izjavila da je odluka donesena nakon što je optužen da je verbalno prijetio članici produkcijske ekipe.

image

Joost Klein

Tobias Schwarz/Afp

Do danas se priče o tome što se točno dogodilo razlikuju. Jedna kaže da je Joost nekome izbacio kameru iz ruku. Druga navodi da je Klein samo zamolio snimateljicu da prestane snimati na ne tako prijateljski način. Čak je i švedska policija mjesecima istraživala incident, piše Panorama.

image

Joost Klein

Tobias Schwarz/Afp

Nedavno je, međutim, postalo jasno da je Ured javnog tužitelja u Švedskoj odbacio slučaj zbog nedostatka dokaza. Jer, iako je ispitan određeni broj svjedoka, švedsko pravosuđe nije moglo prikupiti dovoljno dokaza za kazneni progon Joosta. Drugim riječima, ne može se dokazati da je reper počinio kazneno djelo.

image

Joost Klein

Andreas Hillergren/Afp

Javna televizija AVROTROS je reagirala na vijest i navela da su uvijek govorili da je diskvalifikacija "nepotrebna i nesrazmjerna". Ipak, neće podići tužbu protiv organizacije Eurosonga.

Odvjetnik Gerard Spong nazvao je odluku javne televizije "lošom". Osim toga, u otvorenom pismu naveo je da je u pregovorima s menadžmentom Joosta Kleina kako bi vidio hoće li sam umjetnik podnijeti žalbu protiv EBU-a, zbog klevete. Ali da se to neće dogoditi, toliko je postalo jasno u četvrtak poslijepodne.

image

Joost Klein

Jessica Gow/Afp

"Poslao sam Gerardu Spingu kratku e-poštu zahvale za zanimljiv pogled na sve ovo", kaže Kleinov menadžment, "ali da budem iskren, trenutno nemamo vremena ni prostora za rad na ovome."

image

Joost Klein

Jessica Gow/tt/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 02:28