StoryEditorOCM
ShowbizSpotify i Deezer

Noćas svi albumi Azre i Branimira Štulića osvanuli na streaming servisima! Vojska obožavatelja oduševljena, ali...

Piše SCENA SD
7. listopada 2024. - 11:08

Vijest koju je objavio portal Ravno do dna iznenadio je mnoge: diskografski opus Branimira Štulića i grupe Azra koji je dosad bio dostupan u digitalnom obliku isključivo na njegovom YouTube kanalu PETROVICPETAR od noćas se može pronaći na streaming servisima Spotify i Deezer! Riječ je o svim studijskim i koncertnim albuma Azre, te tri solo albuma Branimira Štulića.

image

Azrin koncert u Splitu 1989. godine

Matko Biljak/Cropix

Ravno do dna podsjeća da pjevač konstantno prosvjeduje zbog toga što Croatia Records eksploatira njegova djela, tj. stalno tiska vinilni album “Ravno do dna” u recentno vrijeme od 2022. godine do danas, no sad se krenulo u eksploataciju kompletnog njegovog autorskog opusa u digitalnoj sferi za što se mora ponovno potpisati ugovor o reguliranju dotičnih prava, bez obzira na ugovore iz analognog doba. Na svim djelima je kao nosač prava navedena Croatia Records.

Branimir Štulić također kao autor ne postoji u bazi autora na stranici HDS ZAMP-a.

U Hrvatskoj on nigdje nema pravno utočište, a sada se u potpunosti eksploatira njegov intelektualni autorski rad i u digitalnoj sferi streaming servisa. Štulić ni od digitalne eksploatacije svoje glazbe neće dobiti apsolutno ništa, a određeni profit će se i ovog puta stvoriti, piše Ravno do dna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 11:09