StoryEditorOCM
ShowbizNEB CHUPIN

Hrvatski glumac s hollywoodskom karijerom na meti hakera: Plati 5000 dolara ili ćeš izgubiti sve što imaš

Piše Ivana Prgomet
28. svibnja 2024. - 09:00

Neb Chupin, hollywoodski glumac i filmski producent koji je nedavno glumio u Anezinu spotu za singl ‘‘Malo tvoga vremena“ već danima nema pristup svom Facebook profilu.

image

Anezi i Neb Chupin

Privatni Album

Hakeri su od njega tražili novac, no Neb ne pristaje na ucjene. 

- Hakirali su mi profil dok sam bio na putu u Americi. Isprva sam doživio emocionalni šok kada sam vidio da su umjesto mene objavili upit mojim Facebook prijateljima što ih veže za mene u jednoj rečenici. Shvatio sam da žele što više osobnih podataka kako bi mi naštetili. Onda su me nazvali na američki broj i tražili 5000 dolara kako bi vratili profil i zaprijetili su ako to ne učinim da će mi napraviti još veću štetu, a obavijestili su me i da su otvorili razne crypto račune u moje ime. Prekinuo sam poziv. Ne pristajem na takve ucjene. Zatim su počeli pisati u moje ime i objave u kojima se predstavljam kao certificirani crypto stručnjak. Zamolio sam prijatelje da prijave da je profil hakiran i javio sam se Facebook službi - tvrdi Neb Chupin.

No hakeri ne prestaju s objavama o Nebovu uspješnom trgovanju crypto valutama.

- Iskorištavaju moju uspješnu poslovnu karijeru i pretpostavljam da stvaraju sliku o meni kao nekome tko se uspješno bavi crypto valutama ne bi li s tim prevarili moje prijatelje. Zato sam obavijestio koga god sam mogao i stavio objave na Instagramu da budu oprezni ako ih netko kontaktira u vezi toga u moje ime - ističe zabrinuto Neb te dodaje kako se nada da nitko neće nasjesti na takve i slične prevare.

Neb Chupin je do sada radio na više od 20 filmova od kojih su najpoznatiji hit triler "Mindcage" uz Johna Malkovicha i Martina Lawrencea u ulozi "Dr. Loescha", zatim "Fanatic" i "Poison Rose" s Johnom Travoltom, "Acceleration" s Dolphom Lundgrenom i Natalie Burn te "Obsessio", za koji je osvojio posebnu nagradu za glumu na filmskom festivalu u Veneciji.

image

John Malkovich i Neb Chupin

Privatni Album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 05:09