StoryEditorOCM
ShowbizSRETAN ROĐENDAN

Hollywoodske zvijezde slave rođendan, među njima je 25 godina razlike; već 24 godine traje idila, ali nije bajno krenulo

Piše Marija Čović
25. rujna 2024. - 15:47

Njihov je sin Dylan u kolovozu proslavio 24. rođendan, bio je to uvod u 24. godišnjicu braka koju će obilježiti u studenome, ali su prije toga, ove srijede, proslavili svoje rođendane.

Naime, slavni glumački par Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas rođeni su na isti datum, 25. rujna, ali s 25 godina razmaka, on 1944., ona 1969. godine. Tako ove godine proslavljaju okrugle rođendane, Catherine 55., a Michael osamdeseti.

image

Catherine s nekadašnjim dečkom Johnom Lesliejem

/Profimedia

Par se upoznao na američkom filmskom festivalu u Deauvilleu u Francuskoj u kolovozu 1998. godine, upoznao ih je glumac Danny DeVito, koji je puno godina pije bio Douglasov cimer u stanu u New Yorku, kojeg su plaćali 150 dolara mjesečno ranih 60-ih godina prošlog stoljeća kad je Michael započinjao glumačku karijeru nekoliko godina prije nego što se njegova buduća supruga rodila.

‘Bit ću otac tvoje djece‘

Prilikom upoznavanja velška ljepotica, rođena u Swanseaju, nije bila pretjerano impresionirana njegovim pristupom. Michael joj je, naime, rekao "Znaš, ja ću biti otac tvoje djece". Prema njegovom kasnijem prepričavanju njihovog upoznavanja, Catherine je odgovorila "Čula sam puno toga o tebi, vidjela sam puno toga i mislim da je vrijeme da ti poželim laku noć".

image

Catherine Zeta-Jones u filmu ‘Splitting Heirs‘ iz 1995. godine

/Profimedia

No, Michaelove riječi na upoznavanju pokazale su se proročanskima, u ožujku 1999. su započeli vezu, zaručili su se 31. prosinca te godine i vjenčali se 18. studenoga 2000. u hotelu Plaza u New Yorku, nakon što je finaliziran Douglasov razvod od prve supruge Diandre.

Vjenčanje godine, kako su ga mediji nazivali, je koštalo navodno blizu dva milijuna dolara, a Catherine i Michael su potpisali više od milijun dolara vrijedan ugovor s magazinom OK! o ekskluzivnoj objavi fotografija, a ostalim medijima pristup nije bio dozvoljen. Usprkos tome, novinari magazina Hello! Potajno su snimili ceremoniju, a glumački par ih je uspješno tužio zbog marušavanja privatnosti.

image

Michael i Catherine u kolovozu 199. godine, nekoliko mjeseci nakon što su započeli vezu

Afp

Osim sina Dylana Michaela, par ima kćerku Carys Zetu, koja je rođena u travnju 2003. godine. Kad je 2010. Michaelu dijagnosticiran rak jezika, Catherine je prolazila kroz vrlo teško razdoblje, što je dovelo do depresije, a doznalo se i da ima bipolarni poremećaj.

Dva puta je bila u bolnici, 2011. i 2013. godine, a zbog zdravstvenih problema koje su imali, 2013. su odlučili živjeti odvojeno iako nisu pokrenuli nikakve korake prema razvodu. Ponovno su se spojili 2014. godine, a Douglas je tada kazao kako su "jači nego ikad".

image

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones uskoro slave 24. godišnjicu braka

Afp

Nakon što je slavu stekla glumeći u popularnoj britanskoj seriji „Dražesni pupoljci svibanjski”, koja se prikazivala od 1991. do 1993. godine, Catherine i njezin privatni život postali su meta britanskih medija. Ranih 90-ih bila je u vezi s televizijskim voditeljem Johnom Lesliejem, potom pjevačem Davidom Essexom i pop zvijezdom Mickom Hucknallom, a sredinom 90-ih bila je kratko zaručena sa škotskim glumcem Angusom Macfadyenom. U intervjuu za Daily Mirror 1995. godine, svoj je životni stil opisala riječima "Pijem, psujem i volim seks".

image

Michael Douglas s prvom suprugom Diandrom

Featureflash Film Archive/Alamy/Alamy/Profimedia/Featureflash Film Archive/Alamy/Alamy/Profimedia

Michael Douglas, sin hollywoodske legende Kirka, je nakon snimanja filma "Summertree" 1971. započeo vezu s glumicom Brendom Vaccaro, zajedno su bili govoto šest godina. U ožujku 1977. vjenčao se s Diandrom Luker, 12 godina mlađom kćeri austrijskog diplomata. Dobili su sina Camerona 1978. godine, a 1995. Diandra je podnijela zahtjev za razvodom braka i dobila 45 milijuna dolara "otpremnine".

image

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones sa djeom Dylanom i Carys 2015. godine

Afp

Život u Španjolskoj

Za svoju drugu suprugu, Douglas je jednom prilikom kazao:

- Ona nije samo prekrasna nego i pametna, razumijemo se jako dobro. Volim je više od svega. Catherine je žena mog života, san.

Nakon impresivne karijere duge nekoliko desetljeća, koja mu je, uz brojne druge nagrade, donijela i dva Oscara, nije čudo što se u sad već poznim godinama Douglas odlučio na djelomičnu mirovinu, a obznanio je to ovog ljeta kad je na filmskom festvalu Atlantida Mallorca dobio nagradu "majstora kinematografije", koju mu je uručila španjolska kraljica Letizia.

image

Matt Damon i Michael Douglas u filmu ‘Moj život s Liberaceom‘

Jerry Weintraub Productions/hb/Collection Christophel Via Afp

Tom je prilikom Michael otkrio planove da pola godine živi u Španjolskoj.

- Dolazim ovdje već 35 godina i nigdje ne uživam kao u Mallorci. Užasno govorim španjolski, ali sve više volim ovo mjesto. Sada planiram ovdje boraviti šest ili sedam mjeseci godišnje, ali to ne znači da idem u mirovinu. Kad sam 2022. završio snimanje serije "Franklin" proveo sam neko vrijeme odmarajući se i bio vrlo sretan. Ali nisam se povukao, rekao sam svome agentu da me zove samo ako se pojavi neka zaista posebna uloga.

Život u Španjolskoj bit će poprilična promjena i za Catherine nakon što su veći dio zajedničkog života proveli u SAD-u. No, nedavno su odlučili prodati svoju kuću u Irvingtonu, ponudili su je na tržištu za 12 milijuna dolara, jer su njihova djeca odrasla i napustila obiteljsko gnijezdo.

image

Kirk i Michael Douglas

Afp

Osim u Španjolskoj, vrijeme planiraju provoditi i na Bermudima, gdje također imaju imanje, kao i u Kanadi, te njezinom rodnom Swanseaju. Novca im za luksuzan život, gdje god bili, neće nedostajati, Douglasovo bogatstvo procjenjuje se na 350 milijuna dolara, dok je Catherine, koja je, uz uloge u nizu hollywoodskih uspješnica, dobila Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu za ostvarenje u mjuziklu "Chicago", "teška" 150 milijuna dolara, ali dio toga je njezin udio u zajedničkom bogatstvu.

image

Za ulogu u mjuziklu ‘Chicago‘ Catherine je dobila Oscara za najbolju sporednu glumicu

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 15:48