StoryEditorOCM
ShowbizBorba s anksioznošću

‘Drugima ispadam šup*k!‘: Edo Maajka iskreno o osobnoj drami koju proživljava. Slično kao Baby Lasagna

Piše SCENA SD
27. svibnja 2024. - 12:41
Raspoloženi Edo snimljen na Festivalu bespravne gradnje u Vruji (lijevo) i nedavno kad je javno pričao o anksioznosti (desno)Duje Klarić/Cropix, Ivana Grgić/Cropix

Svi ljubitelji vrhunske glazbe, pivskog osveženja i druženja na otvorenom imali su priliku uživati na Zagreb Beer Festu, gdje je sinoć, nakon dugo vremena izbivanja, nastupio jedan od najpoznatijih repera, tekstopisaca i glazbenih producenta na Balkanu, Edo Maajka, te pokazao zašto uživa toliku popularnost među fanovima svih generacija. 

Edo Maajka poznat je po svojim energičnim nastupima i komunikaciji s publikom na vrlo osoban način.

image
Božo Radić/Cropix

Borba s anksioznošću

Pjesme Ede Maajke, pravim imenom Edin Osmić, bogate društvenim komentarima i osobnim iskustvima, često odražavaju stvarne probleme i izazove s kojima se i sam suočava. Jedna od tih borbi, koju je Edo otvoreno podijelio s javnošću krajem prošle godine, kako prenosi Story, je ona borba s anksioznošću.

Otvoreno govorenje

Edo Maajka je jedna od rijetkih javnih osoba na našem području, koja je otvoreno progovorila o mentalnom zdravlju. Posljednjih mjeseci o istome je otvoreno govorila i naša Eurosong zvijezda, Baby Lasagna.

U nekoliko intervjua i javnih nastupa, Edo je iskreno podijelio svoje iskustvo s ovom sveprisutnom, ali često stigmatiziranom bolešću. Baš kao i Lasagnina, i njegova otvorenost pomogla je mnogima da shvate da nisu sami u svojim borbama i da je važno tražiti pomoć.

image
Ivana Grgić/Cropix
image

Edo Maajka javno opisuje svoju borbu s anksioznošću

Ivana Grgić/Cropix

Edo je naglasio važnost traženja stručne pomoći kada se suočavate s mentalnim zdravljem. On sam je prošao kroz terapiju i savjetovanje, što mu je pomoglo da bolje razumije i upravlja svojom anksioznošću. Naime, Edo Maajka godinama se bori s ozbiljnim problemom zbog kojeg izbjegava kamere, o čemu je pričao za Telegram.

"Većinom sam dobro i super, a nisam dobro kad me hvata anksioznost. Okidači su uvijek i stalno intervjui pred kamerama, u radijskim emisijama, javnim nastupima, kad moram sjediti i pričati. Blokada koju proizvodi tjeskoba te koči, pogotovo je to vidljivo u poslu kojim se bavim. Postaješ ograničen, ne daješ sve od sebe. I ta su stanja mučna i teška", kazao je za Telegram.

"Ispadnem š***k, novinari me traže intervju koji će koristiti promociji mojih pjesama, a ja jednostavno ne mogu. Onda odgađam, povlačim se, nadam se da će poziv nekim čudom nestati ili da će sugovornik odustati. Naljute se na tebe i protumače kao bahatost...", iskren je reper.

Muzika kao terapija

Pjesme poput "No Sikiriki" i "Sretno Dijete" odražavaju njegove unutarnje borbe i pokušaje da pronađe mir i ravnotežu u svom životu. Muzika mu je pružila platformu da se nosi s vlastitim emocijama i pomogne drugima da se prepoznaju u njegovim stihovima. 

Edo Maajka je također naglasio važnost podrške obitelji, prijatelja i zajednice u procesu suočavanja s anksioznošću. Edo je u dugogodišnjem braku sa suprugom Lilach, s kojom ima kćer Ariel-Yasmin, koja danas ima 11 godina.

Edi želimo puno sreće u budućim ostvarenjima i da svoju mnogobrojnu publiku i dalje ispunjava energičnim nastupima.  S bivšom suprugom Lanom ostao je u dobrim odnosima.

image
Tomislav Krišto/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 21:44