StoryEditorOCM
ShowbizO NJOJ SE PRIČA

Bosa svekrva na piru u Dubrovniku: 90-ih su uzdisali za njom, u 19. ju je zaveo Rod Stewart. ‘Bio je sjajan ljubavnik‘

Piše M. K.
1. lipnja 2024. - 10:05

Premda su Liam Stewart i Nicole Artukovich trebali biti najveće zvijezde svoga vlastitog vjenčanja, ipak su medijima, ruku na srce, neusporedivo atraktivniji Liamov otac i majka, a Nicolini svekar i svekrva, novozelandski top model iz 90-ih, Rachel Hunter, i legendarni britanski pjevač, Rod Stewart.

Mladencima želimo sretan i ljubavlju ispunjen bračni život, a budući je bosonoga svekrva Rachel jučer u Dubrovniku privukla pažnju fotoreportera, prisjećamo se i njezine velike i burne romanse s izvođačem megahitova "Sailing" i "Do Ya Think I‘M Sexy", koja je počela kad je Rachel imala svega 19 godina.

image
/Shutterstock

Rod je tada imao 43 i upravo je ta razlika u godinama, zapravo mladost prirodne novozelandske ljepotice neukrotivih kovrdža, i presudila njihovom braku. A voljeli su se i vole se i poštuju i danas.

Rachel Hunter je bila druga Rodova supruga, a slavnog britanskog glazbenika upoznala je u noćnom klubu u Los Angelesu 1990., na vrhuncu svoje karijere, kad je kao top model krasila naslovnice i stranice svjetskih magazina.

image

Bili su hot par 90-ih: Rod Stewart i Rachel Hunter

/Shutterstock

Mnogima je u to vrijeme bila pojam prirodne ljepote, a krasila je i ona otočka neposrednost i opuštenost, Rachel ni onda, ni danas, nikada nije glumila zvijezdu.

Između Rachel i Roda buknula je strastvena privlačnost, odmah su započeli ljubavnu vezu, vrlo brzo počeli živjeti zajedno i vjenčali se, a Rachel je 1992. donijela na svijet njihovo prvo dijete, kći Renee. Sina Liama, koji se jučer oženio u Dubrovniku za Amerikanku hercegovačkih i konavoskih korijena, Nicole Artukovich, rodila je 1994. godine.

image
Božo Radić/Cropix

Svoj opušten karakter koji nikad nije robovao formama, danas 55-godišnja Rachel, pokazala je i jučer na sinovom vjenčanju, kada je u strahu od kišom natopljenih i potencijalno klizavih dubrovačkih kamenih ulica i skalina izula štikle, nosila ih u ruci i s užitkom šetala bosa. Što zacijelo ne bi napravile mnoge ovdašnje majke mladoženje, strepeći od "urušavanja" stylinga o kojemu su brinule mjesecima i dotjerivale ga satima.

image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix

Sudeći po frizuri s kojom se pojavila na snovom vjenčanju, Rachel je, nakon kupanja u moru, samo dobro oprala kosu.

Rod Stewart je ludo volio svoju mladu suprugu, ali u njoj se gomilalo nezadovoljstvo, osjećaj neispunjenosti, osjećaj da "živi tuđi život".

"U devet godina koje smo proveli zajedno, nikad ništa nisam učinila za sebe. Da ste me tada pitali što mi se sviđa ili ne sviđa, ne bih vam znala reći. Nisam čak ni imala hobi..." - ispričala je jednom Rachel o braku sa Stewartom.

image

Rachel i Rod Stewart na premijeri Madonninog filma "Evita"

David Thomson/Afp

Razvod su finalizirali 2006. godine, a Rachel je donešenom odlukom slomila srce Rodu. Ipak, razumio je što se događa, a godinama kasnije u jednom je intervjuu ovako rezimirao:

"Imala je samo 21 godinu kad smo se vjenčali, a godinu dana kasnije postala je majka. Moja sestra Mary mi je rekla da je premlada za mene, još dok smo hodali. I bila je u pravu...".

I nakon razvoda i razlaza, Rachel Hunter je uvijek lijepo pričala o svome prvom i jedinom suprugu.

"Bio je sjajan tata i dobar ljubavnik. Imali smo vatrenu i zabavnu vezu. Voljela sam njegov smisao za humor. On je živi dokaz da vas muškarac može nasmijati u krevetu...". 

image

Rachel Hunter 1999. u Los Angelesu: te se godine razvela od Roda Stewarta

Jim Ruymen/Afp

Sjećajući se njegove reakcije na njezinu odluku o razvodu, Rachel je ispričala:

"Bio je izbezumljen. Odnijet ću u grob bol koju sam prouzročila Rodu. Povrijedila sam jedinu osobu koju sam voljela i do koje mi je bilo stalo".

Rod nije skrivao da mu je taj razvod slomio srce.

"Ležao sam mjesecima s dekom preko sebe i termoforom na prsima. Tada sam spoznao zašto to zovu slomljenim srcem, tu bol doslovno možete osjetiti u srcu. Bio sam rastresen, gotovo do ludila", priznao je.

image

Rachel Hunter snimljena 2000. godine u navijanju i bodrenju novozelandske ekipe na America‘s Cupu u jedrenju

William West/Afp

Rachel je, deset godina nakon razvoda od Roda Stewarta, bila spremna ući u drugi brak, no on se nije dogodio. Ljubavnom razočaranju kumovala je činjenica da je ona ovaj put bila starija, i to 13 godina, od svoga tada 26-godišnjeg dečka.

Tada 39-godišnja Rachel ostavljena je samo dva mjeseca prije dogovorenog vjenčanja. Ostala je zaprepaštena odlukom zaručnika, zvijezde hokeja na ledu, 26-godišnjeg Jarreta Stolla, koji ju je napustio i prekinuo vezu bez objašnjenja. Dugom popisu svojih uzvanika poslao je e-mail gdje ih je obavijestio da se vjenčanje, zakazano za 14. kolovoz, ipak – neće održati.

image
/Shutterstock

I tada je Rachel otkrila da joj je upravo Rod, bivši suprug i otac njihovo dvoje djece o kojima su ravnopravno brinuli, pomogao da prebrodi taj šok i razočarenje.

Vjerovala je da njihova razlika u godinama ne predstavlja nikakav problem i da je kanadska hokejaška zvijezda voli iskreno. Živio je s njom i njezinom djecom.

image

S djecom na premijeri ‘Pirata s Kariba‘ 2003.

/Shutterstock

"U suprotnom, ne bismo se odlučili vjenčati! Jasno, znamo razgovarati i o našim godinama, ali to nikada nisu bili tjeskobni već vrlo ležerni razgovori..." - ispričala je tada Rachel Hunter, koja je posljednjih godina zadovoljstvo pronašla, osim u djeci, s kojima ima prisan odnos, i u putovanjima i duhovnosti.

image

Tetovaža na dnu Rachelinih leđa

Carsten Rehder/Dpa Picture-alliance Via Afp
image

Rachel Hunter snimljena 2000. godine u navijanju i bodrenju novozelandske ekipe na America‘s Cupu u jedrenju

William West/Afp
image

Rachel Hunter 2000. na koncertu u čast Diane Ross u Madison Square Gardenu u New Yorku

Stan Honda/Afp
image

Na dodjeli nagrada World Music Awards u Londonu 2006.

Leon Neal/Afp
image
Valery Hache/Afp
image
Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp
image

2005. na Beverly Hillsu

/Shutterstock
image

Renee Stewart, kći Roda Stewarta i Rachel Hunter, snimljena na odmoru u španjolskoj Marbelli

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image

Rachel sa sinom Liamom Stewartom 

Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia
image
Tonći Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 18:27