StoryEditorOCM
ShowbizVOLJELE SU GA

Bora Čorba je iza sebe imao tri braka: Dragana je počinila suicid nakon razvoda, zbog posljednje je preselio u Sloveniju

Piše SCENA SD
4. rujna 2024. - 09:21

Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je u jutros bolnici u Ljubljani potvrdili su iz njegovog benda.

Posljednje dane života proveo je u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani, gdje je hospitaliziran nakon teške upale pluća i dugogodišnje kronične opstruktivne bolesti pluća..

Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku, a na prostorima bivše Jugoslavije ostavio je veliki trag na javnoj sceni kao rock glazbenik i pjesnik.

U 72. godini umro Bora Čorba: gimnazijalac, apsolvent na Akademiji bio je izvanserijski talent s lošim političkim ukusom

Bora Đorđević je iza sebe imao tri braka, bio je oženjen za Draganu Đorđević, s kojom ima sina Borisa, a s njima je živjela i Tamara, Draganina kći iz njenog prethodnog braka, piše nova.rs.

Borisav i Dragana su se sporazumno razveli 2007. godine, Bora joj je ostavio stan u kojem su živjeli. Prema pisanju srpskih medija, Dragana Đorđević je počinila samoubojstvo te iste godine, a ovu informaciju glazbenik nikad nije javno potvrdio.

Dragana Đorđević je nađena mrtva u svom stanu u Beogradskoj ulici, 27. ožujka 2007. godine. Uzrok njene smrti bilo je predoziranje antidepresivima, zbog čega je istraga zaključila da je izvršila samoubojstvo.

Međutim, Bora Đorđević nije htio da se situacija tako interpretira. Kad mu je jednom tv voditeljica spomenula da mu je "bivša supruga počinila samoubojstvo", Bora je ustvrdio: "Ona se nije ubila, samo je pretjerala…“.

Pričalo se da Dragana nije mogla preboljeti razvod od Bore i da ju je uništilo to što se on ponovno zaljubio u 28 godina mlađu ženu, s kojom se vjenčao 2009. godine i posvetio joj album "Minut sa njom“.


Dragana i Bora Đorđević u braku su bili 25 godina. On je bio zaljubljen u nju još kao srednjoškolac, gimnazijalac u Petoj beogradskoj gimnaziji, ali Gaga, kako su je zvali, nije obraćala pažnju na njega.

U vrijeme snimanja drugog "Čorbinog“ albuma, kultnog "Pokvarena mašta i prljave strasti“, Bora je ponovno sreo Draganu. Prolazila je razvod od prvog supruga s kojim je dobila kći Tamaru. Čim je brakorazvodna parnica bila okončana, započeli su vezu. Ubrzo su se vjenčali, a u braku su dobili sina Borisa.

Bora je često isticao da je Dragana njegova "vječna inspiracija", a hit "Avionu, slomiću ti krila“, po vlastitom priznanju, napisao je kad je poslije jedne svirke na crnogorskom primorju pratio Draganu na avion za Beograd.

Nije tajna ni da su oboje tijekom svog braka razvili ljubav prema alkoholu. Pričalo se da je, zapravo, do krize u njihovom braku došlo kad je Bora Čorba raskrstio s alkoholom, piše nova.rs.

Iako je kriza trajala duže vrijeme, definitivni povod za razvod navodno je bila Đorđevićeva nova ljubav.

Dragana je teško podnijela razvod. Bila je depresivna, gutala je tablete s alkoholom, a ulje na vatru dolijevali su mediji s tvrdnjama kako se Bora zaljubio do ušiju i da će na koncertu u beogradskoj areni zaprositi svoju duplo mlađu djevojku. To se nije dogodilo, a "Riblja čorba“ je te večeri nastup počela pjesmom simboličnog imena "Ostaću slobodan, neću se vezati“.

Bora Đorđević se ipak 18. studenog 2009. godine oženio drugi put, za Aleksandru koja je bila 28 godina mlađa od njega. Upoznali su se tijekom njegove turneje po SAD-u. Brak je pukao nakon četiri godine.

"Razveo sam se prije dva dana, sad to mogu javno reći“, rekao je Bora za Kurir, ali onda i iznenadio priznanjem da ipak nije sam i otkrio da ima novu djevojku, koja živi u Sloveniji.

"Zaista se nikad nisam bolje osjećao, non-stop sam na relaciji Srbija – Slovenija, postoji žena u Sloveniji koja mi je ukrala srce! Kad nismo zajedno, ne silazim s telefona. Zaljubljen sam, nemam što da krijem“, priznao je Bora za Blic.

Glazbenik je treću sreću pronašao pored izvjesne Dubravke Milatović, koja je bila mlađa od njega više od 28 godina. U jednom intervjuu je izjavio da je ona njegova posljednja ljubav.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:51