StoryEditor
Putovanjaadrian

San Rocco: Luksuzan i nagrađivan, obiteljski i topao

1. kolovoza 2020. - 15:55
Hotel 'San Rocco' u vlasništvu obitelji FernetichGoran Sebelić/HANZA MEDIA

Obitelj Fernetich, Tullijo i Rita s djecom, stvorila je hotel "San Rocco" i trudom i radom ga pretvorila u jedinstveno turističko i gastronomsko mjesto, međunarodno priznato, globalno voljeno, mjesto koje je postalo pojam šarma, izvornosti i tradicije.
Kada je 2008. godine hotel "San Rocco" proglašen najboljim malim obiteljskim hotelom u Lijepoj našoj i kada je osvojio Adriana svima je bilo jasno kako je riječ o najboljem primjeru ekskluzivne turističko-ugostiteljske ponude. Bilo nam je jasno kako se obiteljski trud temelji na autohtonim vrijednostima istarskog područja.

Kako onda, tako i danas.

Ne može se, vjerujte, riječima dočarati ljepota prostora, sve je taknuto dušom, toplo i obiteljski, a opet ekskluzivno i luksuzno. No, obitelj Fernetich ne staje. U "San Rocca" se svakoga dana ulaže. Svjesni su kako treba uljepšavati prostor i širiti ponudu, a da su na pravome putu potvrđuju i nagrade koje za svoj trud dobivaju. Gostima su među ostalim ponudili i wellness, otvorili vinoteku i restoran, stalno uređuju i oplemenjuju hotelske sobe i apartmane...

image
Boris Kovačev/HANZA MEDIA

Iskreno, nije samo prostor i ponuda ono što privlači goste u malenu Brtoniglu, nedaleko od Umaga, "krivci" tome su i sami Tuli i Rita Fernetich, vlasnici ovog divnog obiteljskog hotela. Gosti dolaze zbog njih, svjesni kako su njihova vrata uvijek otvorena, kako će ih se dočekati osmijehom, toplo, kako se dočekuju prijatelji uostalom.

Sve sami

Petnaest je godina prošlo od odluke za pokretanjem posla, posla koji do tada u Istri gotovo da i nisu postojali. Fernetichi se nisu dali. Ni predali. Odlučili su biti posebni u svakom smislu.

U sklopu hotela otvorili su gourmet restoran. I tu su opet postigli neviđen uspjeh. Vjerujte – trud se uistinu isplati! Mali obiteljski heritage hotel s četiri zvjezdice razvio je koncept rada i mnogima poslužio kao primjer. I nemojte misliti kako rade samo u sezoni! Ne, hotelijerski je posao posao koji se provodi baš cijelu godinu. Fernetichi su postali brend! Frenetichi su sami sebe učinili brendom! I stoga skidamo kapu do poda!

A sve je krenulo kako inače kreće s idejama. Razgovor, promišljanje, donošenje odluke i pokretanje. Staro obiteljsko imanje, u biti cijeli jedan kompleks kamenih zgrada – od one u kojoj su nekada davno živjeli gospodari, preko štale u kojoj su prebivali istarski boškarini, do gospodarske zgrade, gdje su preci držali zaprežna kola i poljoprivredne alate. Kako bi što uredili, tako bi kupili prostor do i lagano, strpljivo, gradili svoje carstvo.

image
Rita i Tulio Fernetich, vlasnici hotela San Rocco u društvu kćeri i sina
Boris Kovačev/HANZA MEDIA

I sada u svemu tome nalazi se raj - komforne sobe, apartmani, wellness centar kojeg smo vam već spomenuli, u vrtu kojim je okružen "San Rocco" caruju masline, kako je i red na Mediteranu. Tu je i bazen. Udoban, moderan, a savršeno uklopljen u dašak sačuvane prošlosti. A tek terase... To jednostavno morate doživjeti!

Posebni za stolom

Vinski podrum je mjesto kojim se obitelj posebno ponosi kao i svojim restoranom, koji je dijelom udruge Jeunes Restaurateurs d’Europe. Taj restoran gourmet San Rocco spada u sam vrh istarske i hrvatske gastronomije. U prostorijama bivšeg podruma gdje se donedavno u velikim hrastovim bačvama odmarao obiteljski ponos, istarska malvazija, danas se nalazi jedan od najpoznatijih restorana regije. Kao plod istraživanja koje se temelji na tradicijama, u restoranu se predstavljaju najbolja jela od jadranske ribe, tartufa, gljiva i divljači.

Snaga Ferneticha je u obiteljskom ozračju. To uvijek naglašavaju. A kada toj snazi dodate vrijednosti koje su autohtone, pa dodatkenet goste vrhunskom kvalitetom usluge, elegancijom i istarskim šarmom – ne možete pogriješiti.

Zlatom sja sve što taknu

Vinska karta 'San Rocca' broji više od 250 različitih etiketa iz cijele regije i šire, dok je restaurant proglašen najboljim istarskim restoranom po službenom vodiču Istra Gourmet i najboljim hrvatskim restoranom po izboru Hrvatske turističke zajednice.
- Naši sezonski degustacijski jelovnici najbolji su način da u potpunosti doživite gastronomsku jedinstvenost Istre i da se opustite u nezaboravno iskustvo sljubljivanja vrhunske hrane s najboljim vinima Istre i cijele regije - poručuje vam obitelj iz Brtonigle.

Imaju i svoje maslinovo ulje

Iz dugogodišnje obiteljske tradicije i stoljetnih maslina proizvodi se ulje San Rocco obitelji Fernetich. Podno hotela nalaze se stogodišnja obiteljska stabla maslina koja ljeti pružaju ugodnu hladovinu, dok se na jesen ručno beru njihovi plodovi. Ekstradjevičansko maslinovo ulje nastaje hladnim prešanjem najboljih autohtonih sorta i neizbježan je sastojak ponude istoimenog gourmet restorana i glavna karakteristika gastronomskih delicija. Izabrano je i među najbolja svjetska ulja u publikaciji Flos Olei.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. siječanj 2021 18:38