StoryEditor
PutovanjaVAŽNA REKLAMA

Britanski Daily Mail kojeg čita dva milijuna ljudi poseban broj posvetio Hrvatskoj: slave nas zbog snimanja filmova, gastronomije, kulture, sigurnosti

Piše Milena Budimir
24. srpnja 2020. - 12:21
Hrvatska u Daily Mailu

Poseban prilog "Check in", koji izlazi uz popularne britanske dnevne novine Daily Mail, jedne od najprodavanijih tiskovina na britanskom tržištu s dnevnom nakladnom većom od milijun primjeraka te dosegom od dva milijuna čitatelja, prezentira ljepote i turističku ponudu Hrvatske s naglaskom na nautiku, eno-gastronomiju, aktivni i kulturni turizam, destinacije u kojima su snimane poznate svjetske serije i filmovi, a prikazuje nas kao sigurnu turističku destinaciju.

– S provedbom intenzivnih promotivnih kampanja na britanskom tržištu započeli smo početkom srpnja, od trenutka kada su nas Britanci stavili na listu sigurnih zemalja.

Osim oglašivačkih i pozivnih kampanja, te informativnih poruka o putovanju u Hrvatsku, ovaj će prilog pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao sigurne i poželjne turističke destinacije u Velikoj Britaniji.

image
Hrvatska u Daily Mailu


S ovog tržišta očekujemo intenzivniju realizaciju turističkog prometa, s obzirom na to da su s prometovanjem krenule brojne aviolinije koje London, Manchester, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Bristol povezuju s hrvatskim zračnim lukama.

Navedeno je posebno važno za omiljene destinacije Britanaca u Hrvatskoj, u srednjim i južnim dijelovima Dalmacije - komentirao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako je za uspješno realiziranje turističkog prometa u zemlji važno da ostanemo odgovorni, pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera.

image
Zvonimir Barišin/Hanza Media


Dodajmo kako u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, trenutačno boravi oko šest tisuća britanskih turista, najviše u Dubrovačko-neretvanskoj te potom Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 02:30