StoryEditorOCM
ProstorijaZANIMLJIVO

Želite li boraviti u kući u obliku gitare? Jedna je obitelj odlučila ponuditi boravak u domu koji svima privlači pažnju

Piše Dom i dizajn
26. svibnja 2024. - 13:07

U blizini Rasnova u Rumunjskoj, samo 6 km udaljena od grada, na privatnom zemljištu okruženom netaknutom prirodom i pogledom smjestila se jedna od najneobičnijih kuća koje ćete vidjeti – kuća gitara. Malena kuća od svega 40-ak kvadrata ima sve potrebno za život. Prostranu terasu koja vas ispod vrata gitare uvodi u centralni dio. Pročelje je u potpunosti oblikovano kao glazbeni instrument. Prednji dio ima sve stavke, od vrata, pragova, žica, otvora... dok je stražnji dio malo izmijenjen pa su na "rezonantnoj kutiji" smještena četiri prozora, piše Dom i dizajn.

image
Airbnb/
image
Airbnb/

Unutrašnjost je malena, ali funkcionalna. Na prvoj etaži smješten je dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica te kupaonica, a na galeriji je spavaonica s velikim krevetom. Uređenje je pomalo otkačeno kao i sama konstrukcija kuće, ali ipak dovoljno suzdržano da vam ne može naškoditi boravak u ovakvom prostoru na nekoliko dana.

image
Airbnb/
image
Airbnb/

Izbor vedrih boja za namještaj ističe pojedine dijelove u kući, dok su drugi nešto skromniji i očigledno ručno rađeni. Cijela kuća je drvena, kako eksterijer tako i interijer i kao što vlasnici navode na AirBnB-u, ne radi se o luksuznom domu, ali ovdje ništa ne manjka. Kuća je prvenstveno namijenjena ljubiteljima prirode i planinarenje, a u blizini se nalazi niz turističkih atrakcija kao što su: dvorac Bran, citadela Rasnov, planinske staze i kolibe Bucegi, Rasnov pećina, Poiana Brasov Sky Resort, Zarnesti Bear rezervat i mnogi drugi. A ako pak niste od onih koji vole istraživati i hodati, dvorište kuće je dovoljno veliko i ima niz sadržaja da svoje vrijeme slobodno možete provesti i ovdje. U konačnici, slobodno možemo reći da je sam ovaj izgled kuće iskustvo posebno samo za sebe, piše Dom i dizajn.

image
Airbnb/
image
Airbnb/
image
Airbnb/
image
Airbnb/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 13:08