StoryEditorOCM
ProstorijaIZVRSNO PROMIŠLJEN

Odličan primjer korištenja ograničene, ali izvrsne kombinacije crne, bijele i jarke crvene boje u malom stanu

Piše MOZAIK SD
22. ožujka 2023. - 15:13

U malim prostorima poput jednosobnih stanova ili stanova s otvorenim rasporedom prostorija potrebno je dobro promisliti paletu osnovnih boja koje će biti zastupljene u interijeru kako bi ih se iskoristilo na najbolji mogući način. Nije novost da svijetle boje čine da se prostor doima prozračnim, a da upečatljive boje vode pogled prema određenom mjestu u prostoru koje želimo istaknuti. Boje nam pomažu da sakrijemo određene nedostatke našeg doma i da istaknemo njegove najbolje kvalitete, piše Dom&Dizajn.

image
Maria Fadeeva/
image
Maria Fadeeva/
image
Maria Fadeeva/

Na fotografijama možete vidjeti jedan primjer korištenja ograničene, ali izvrsne kombinacije crne, bijele i jarke crvene boje za dobivanje stilski ujednačenog interijera. Bijeli zidovi i podovi iskorišteni su kao podloga za crne i žarko crvene detalje koji su istovremeno iznimno jednostavni, a razigrani.

image
Maria Fadeeva/
image
Maria Fadeeva/

Ova kombinacija industrijskog i minimalističkog stila ima par izvrsnih rješenja kao što je željezna ograda iskorištena za vješanje biljaka i televizora, istovremeno funkcionalna i prozračna. Njome se vizualno odvaja prostor dnevnog boravka od prostora kuhinje u kojoj se crvena javlja na gornjim kuhinjskim elementima.

image
Maria Fadeeva/
image
Maria Fadeeva/
image
Maria Fadeeva/

Većina pokućstva je bijele boje, uz par iznimki u žarko crvenoj. Koncept je dosljedno proveden i u kupaonici gdje je jedan zid obojen u crveno, pločice i sanitarije su bijele boje, a crna je prisutna na vratima tuš kabine. Izvrsno povezano i promišljeno do zadnjeg detalja, piše Dom&Dizajn.

image
Maria Fadeeva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. prosinac 2023 19:32