StoryEditorOCM
ProstorijaEliminira sve!

Novi trend čišćenja zavladao svijetom! Evo zašto biste trebali staviti toalet papir u frižider

Piše Mozaik SD
6. lipnja 2023. - 07:30

Sada kada je toplije vrijeme napokon stiglo, vrijeme je za godišnje osvježavanje stana, piše Dom i dizajn Jutarnjeg lista.

Ako pokušavate održati dom organiziranim, ali volite mijenjati stvari sezonski, dodati nekoliko novih predmeta ili čak krenuti u redizajn sobe, osim pronalaženja savršene noćne svjetiljke ili novih jastučića za sofu, kuhinju ste vjerojatno u potpunosti zanemarili. Kuhinja rijetko dobiva mnogo pažnje i to bez razloga. A o hladnjaku da i ne govorimo. Hladnjak je u mnogim kućanstvima zona katastrofe. Ako ste već pokušali napraviti red, ali bezuspješno, danas ćemo vam otkriti jednostavne načine koji funkcioniraju.

Slično kao kod organiziranja doma, sve počinje s izradom plana - to jest tlocrtom hladnjaka. Trebate stvoriti mentalni plan za vaš hladnjak, osiguravajući da sve ima svoje određeno mjesto.

Ne samo da je rezultat tisuću puta više estetski kad otvorite vrata hladnjaka, već je to i strategija koja je zapravo prilično jednostavna za održavanje.

1. Koristite čiste spremnike kako biste znali s čime raspolažete.

Kako biste stvarno vidjeli na prvi pogled što imate u frižideru, držite pripremljenu hranu, povrće... u prozirnim posudama i vodu u staklenim bocama (one su ekološki prihvatljivije i ljepše).

2. Držite hranjive namirnice naprijed

Ako stavite više hranjivih stvari na prednju stranu, veća je vjerojatnost da ćete napraviti bolji odabir brzih zalogajčića.

3. Kupujte sezonske proizvode kako biste zadržali namirnice uvijek svježe.

Sezonski promijenite popis prehrambenih proizvoda. Tikvice, šparoge, rotkvice i mladi luk su naši favoriti u proljeće.

Ako ste sve navedeno napravili, ali se ne možete riješiti neugodnog mirisa, stavite role toaletnog papira u hladnjak. Hladnjaci često imaju neugodan miris, budući da sadrže toliko različitih namirnica.

Kada je vlaga u hladnjaku previsoka, lako će se stvoriti neugodan miris, ali zahvaljujući toalet papiru, sav višak vlage, uključujući i neugodne mirise, će se upiti.

Ova metoda je optimalna za uklanjanje svih upornih mirisa iz hladnjaka, upravo zato što celuloza upija bez ispuštanja. Papir o kojem je riječ sastoji se od poroznih tkanina koje hvataju čestice vlage, eliminiraju višak vode i neugodne mirise.

Osim toaletnog papira, stare novine možete ponovno upotrijebiti tako da ih navlažite i stisnete u kutove hladnjaka. Učinak je također vrlo dobar.

Nekoliko načina za učinkovito uklanjanje mirisa iz hladnjaka:

Osim korištenja toaletnog papira i novina u hladnjaku preko noći, možete koristiti kore citrusa za uklanjanje mirisa.

Možete uzeti koru naranče, limuna ili mandarine, opranu i osušenu, pa staviti u kut hladnjaka. Nakon otprilike 3 dana, kore citrusa će automatski upiti miris u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:56