StoryEditorOCM
ProstorijaKUĆNI TRIKOVI

Cimet je odličan za kolače, a znate li za što ga domaćice još upotrebljavaju? Ne bi vam ovo nikada palo na pamet

Piše MOZAIK SD
7. kolovoza 2024. - 12:55

Ulijevanje cimeta u vodu s kojom ćete čistiti kuću vjerojatno je posljednja stvar na koju razmišljate kada pokušavate očistiti svoj dom, ali ispostavilo se da to može imati nekoliko prednosti za vaš prostor. Stručnjaci za čišćenje kažu da bi dodavanje malo cimeta u vodu za čišćenje moglo pomoći da vaš dom ima ugodan miris.

"Da, korištenje cimeta u vodi u kojoj ćete smočiti krpe za brisanje može ostaviti ugodan miris u prostoriji", kaže Petya Holevich, stručnjakinja za čišćenje kuće i voditeljica u Fantastic Services. "Morate izbjegavati korištenje previše cimeta jer može ostaviti tragove na podu ako nije pravilno razrijeđen."

image
Shutterstock

"Umjesto nanošenja cimeta izravno na krpu, preporučujem korištenje otopine za čišćenje s cimetom. Ako ne možete pronaći takav proizvod, postoji jednostavan recept koji možete isprobati kao alternativu. Trebat će vam topla voda, nekoliko kapi blagog deterdženta za suđe i jedan do dva štapića cimeta ili žličica mljevenog cimeta. Nakon što ste skupili sastojke, pomiješajte ih u kanti za vodu, dopuštajući cimetu da se namače nekoliko minuta kako bi voda dobila miris cimeta, piše Homes and Gardens.

"Zatim obrišite pod kao i obično otopinom s cimetom. Toplina i pokreti brisanja ispuštat će miris cimeta u zrak, ostavljajući sobu mirisnom, dok će topla voda i blagi deterdžent za suđe pomoći u učinkovitom čišćenju poda.

Štoviše, cimet ima nekoliko antibakterijskih svojstava, što znači da je više od pukog površnog dodatka vašoj rutini čišćenja", kaže Elizabeth Shields, profesionalna čistačica i voditeljica u Super Cleaning Service Louisville.

"Cimet ima prirodna antibakterijska svojstva, pa kada se cimet nanese ili unese u otopinu za čišćenje, može pomoći u ubijanju ili suzbijanju rasta bakterija na površinama, što ga čini prirodnim i učinkovitim antibakterijskim sredstvom za kućanstvo‘, kaže ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 09:56