StoryEditorOCM
Panoramadolaze i kod nas?

Znate li da postoje i nudistički kruzeri? Golaći koje uspoređuju sa svingerima imaju 5 pravila koja ne smiju prekršiti

Piše MOZAIK SD
4. srpnja 2024. - 17:53

Pored nudističkih plaža, postoje i nudistički kruzeri, a jedan će isploviti u veljači iduće godine, kada će nudisti putovati 11 dana od Miamija do Kariba.

"Kao i uvijek, zadovoljstvo nam je da vam pružimo luksuz izbora onoga što nećete nositi na ovom putovanju", riječi su organizatora koji se tim poslom bave više od 30 godina, piše Espreso.

Usprkos ustaljenom mišljenju da gosti na kruzeru mogu opušteno hodati goli unaokolo i raditi što žele, situacija je nešto drukčija te postoje pravila kojih se svi trebaju pridržavati. Gosti moraju nositi odjeću dok su u restoranu unutar broda, ali zato vani postoje stolovi za kojima smiju biti goli.

- U nekim dijelovima kruzera moraju sjediti na ručniku.

- Nema diranja u javnim dijelovima broda.

- Na pristaništu za kruzere nitko ne smije vidjeti njihovu golotinju.

- Zabranjeno je nošenje fetiš odjeće.

- Zabranjeno je slikanje i snimanje bez pristanka.

image

Ilustracija

Andrija Lucic/Cropix/Cropix

Radnica na nudističkom krstarenju Kate izjavila je da, iako je u pitanju nudističko krstarenje, u njemu nema ništa erotično.

"Za nas ovo nije ništa seksualno. Ništa čega bismo se trebali stiditi. Smisao nudizma je da ostavite po strani osuđivanje drugih. Kad je neko nag, ne znaš je li bogat ili siromašan. Morate razgovarati s tom osobom kako biste saznali tko je ona zapravo, a naši putnici razvijaju divna prijateljstva", tvrdi Kate.

Ipak, iako mnogi misle da su gosti na nudističkom kruzeru svingeri, oni često ističu da to nije istina i da su to puke predrasude.

Pozitivna iskustva

O nudističkom krstarenju mnogi su se oglasili i na Redditu, a 61-godišnji muškarac koji je isprobao ovaj način putovanja sa svojom suprugom prisjetio se da su na kruzeru svi radnici bili obučeni osim muškarca i žene koji su nastupili u okviru kazališta. Što se tiče prednosti nudističkog kruzera, kako kaže jedan čovjek na Redditu, velika je beneficija ta što putujete s malom prtljagom.

S obzirom na to da postoji pravilo da nema fotkanja i snimanja, ne morate se brinuti da će vaše fotografije završiti u javnosti, već se možete u potpunosti opustiti i biti svoji, a kako kažu korisnici društvene mreže, na ovakvo krstarenje se najviše odlučuju starije osobe i parovi, a mladih je vrlo malo. Najviše ima Amerikanaca, ali i Europljana i Australaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 18:49