StoryEditorOCM
PanoramaModni hit

Smoje je mnogima u srcu, žene će ga rado ponijeti na grudima! Monika i Feđa su se udružili i stvorili baza majice

Piše Mozaik SD
15. veljače 2023. - 20:09

Suvremeni Split nezamisliv je bez ostavštine Miljenka Smoje, kao što je Smojin opus nezamisliv bez Splita.

U čast stogodišnjice Smojina rođenja u Splitu je predstavljena atraktivna fotografsko-modna suradnja. Splitska dizajnerica Monika Sablić u kolaboraciji s legendarnim splitskim fotoreporterom Feđom Klarićem osmislila je modnu odu Miljenku Smoji.

Nastavljajući se na medijski zapaženu te kod publike iznimno uspješnu suradnju dizajniranja majica s fotografijama Jadrana Lazića, nova kolekcija T-shirta Monike Sablić diči se Smojinim likom uhvaćenim kroz Feđin objektiv.

Uz Smoju, tu su i brojne prepoznatljive splitske minijature koje je Klarić desetljećima bilježio, čuvajući ono najbolje od duha grada.

Premda je Miljenko Smoje uglavnom bio operiran od mode i najkomodnije se osjećao pišući u svojoj sobi u "sokolskoj" donjoj maji na špaline, majice s njegovim likom lako bi mogle postati modni hit. 

"Poznato je da u sve svoje kreacije unosim dašak Dalmacije. Ovo podneblje trajna je inspiracija, kako u ženskoj modi koja je moj zaštitni znak, tako i u uniseks majicama koje sam prošle godine osmislila. I dok mi je pri kreiranju haljina u mislima putena i prelijepa Dalmatinka, pri kreiranju linije majica vodila sam se opuštenošću, ali i specifičnim humorom i britkošću legendi našega grada. A tko je bolji simbol takvog Splita od Miljenka Smoje? Zbog toga sam beskrajno zahvalna gospodinu Feđi Klariću, bez čijih uspomena na Smoju ne bismo mogli imati ovako sjajan dizajn“ - komentirala je Monika Sablić, koja je s Feđom na Smojinoj Matejušci i predstavila kolekciju.

image

Monika i Feđa

image

Monika i Feđa

image

Monika i Feđa

image

Monika i Feđa

image

Monika i Feđa

image

Monika i Feđa

image

Monika i Feđa

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 11:27