StoryEditorOCM
PanoramaDRAMA SE NASTAVLJA

Razdor na Eurosongu, gore mreže: Pobjednik Nemo i Irkinja ‘opalili‘ po Lasagni, on joj je rekao da je ‘bijesni pas‘

Piše M.K.P.
20. kolovoza 2024. - 17:07

Prepucavanje među tiktokerima koji prate Eurosong je došlo u fazu usijanja, a svemu je kumovao intervju Baby Lasagne od prije koji mjesec. Prozvao je kontroverznu Irkinju da je bila kao bijesni pas, da je pravila scene i kričala, vikala. Istaknuo je i da su Izraelci bili miroljubivi i nisu pravili probleme. A onda su se tiktokeri i cijela Eurosong zajednica proteklih dana podijelili u dva tabora, jedni podržavaju Marka, a drugi kontroverznu Irkinju Bambie Thug. Dakle, stari intervju je odjednom postao aktualan i podigao iznenađujuću prašinu.

No, moramo istaknuti da je većina na strani Marka Purišića, navode da se pojedini natjecatelji i obožavatelji Eurosonga ponašaju kao razmažena derišta. 

Tik tokeri Stefano (@theonlystefano) i Adam Mc Callig su podijelili videa u kojima obojica dodaju ulje na vatru svojim komentarima, razmišljanjima vezano za Markove izjave o nekim predstavnicima s ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije. Obojica su kritizirala Baby Lasagnu da je reagirao pretjerano i nerazumno, na  gostovanju u podcastu " Inkubator", gdje je iskreno progovorio o tome što misli o ponašanju  Bambie Thug, Nema i Marine Satti i po njima na taj način preispitivao njihove emocije i iskustva, što navodno nikome nije dobro sjelo. Smatraju da bi se Marko trebao ispričati za iskazivanje svojeg mišljenja. Naglasili su da su svo troje prestali pratiti Marka na Instagramu, kao jako bitnu vijest.

image

Tik toker Stefano smatra da Baby Lasagna traži malo pozornosti i pet minuta slave nakon Eurovizije.

Screenshot/tik Tok/

Naime, u podcastu Marko je iznio svoje viđenje situacije rekavši da je Bambie pretjerala u svojoj dramatičnoj reakciji te urlanju kao pas, što naravno nije bilo u negativnom kontekstu. Osvrnuo se na to da izraelska predstavnica uopće nije predstavljala nikakav problem kao što su svi govorili.

image
Jessica Gow/tt/Afp
image
Tobias Schwarz/Afp
image
Andreas Hillergren/tt/Afp

Iskreno je progovorio i o tome kako ga zabavlja kad neko tko se stalno poziva na ljubav i mir, a onda stalno viče, ispoljava ljutnju i frustracije, što su ovi natjecatelji i pokazali. 

image

Adam Mc Callig smatra da bi se Marko trebao ispričati za svoje mišljenje.

Screenshot/tik Tok/

Uslijedila je eksplozija komentara, većinom na strani Baby Lasagne:

- ‘Zašto bi se ispričavao za iskreno iskazivanje svojeg mišljenja? Ono je isto vrijedno. Bambie je pretjerala u reakciji, došla je na Euroviziju samo da radi drame.‘

- ‘Možda je u pravu. Bambie je odglumila sve poput razmaženog djeteta, ispranog mozga, koja koristi emocionalnu manipulaciju na sve da mrze Izraelsku delegaciju.‘

- ‘Ja se slažem s njim. Ima pravo na svoje mišljenje.‘

Mnogi su komentirali da su autori ovih videa krivo preveli i interpretirali hrvatski jezik i kako Baby Lasagna nije nikoga uvrijedio.

U nastavku pogledajte oba videa, pa zaključite sami.

Što je rekao?

Baby Lasagna gostovao je u ‘Podcastu Inkubator‘ prije više tjedana, ali tek su sada njegove izjave izazvale kaos među ljubiteljima Eurovizije. 

Lasagna je u intervju govorio o predstavnici Irske, Bambie Thug te izjavio da vjeruje da ne bi imala tako pozitivan rezultat da nije imala specifičan nastup.

- Kad je bilo između nas i Neme, za pobjednika, ona se počela derati: ‘Nemo, Nemo!‘ I onda su ovi naši iz Srbije: ‘Marko, Marko!‘ - prisjetio se Lasagna te dodao da mu je bila dobra pjesma.

Osvrnuo se i na sudjelovanje Izraela, odnosno na ponašanje delegacije i onome što se događalo prije posljednje generalne probe. Ovo je prvi put da je pričao o tome.

-  Ne znam zašto su se toliko uzrujali oko izraelske delegacije. Nisu oni bili neugodni, bar ono što sam ja vidio. To što su oni snimali Irkinju... Tamo svatko svakog snima, kamere su stalno upaljene. Objašnjava da su stajali u tišini i u redu, čekajući povorku zastava, kraj irske i grčke predstavnice. U tom je trenutku netko prošao i snimio video, a Baby Lasagna pretpostavlja da je to bio netko iz izraelske delegacije.

- Irkinja je bila kao bijesni pas i vikala je ovo je festival ljubavi i mira, a ja sam krenuo gristi usnice samo da se ne puknem smijati - ispričao je glazbenik te dodaje kako je napravila nepotrebnu dramu.

Komentirao i Joosta Kleina 

Osvrnuo se i na diskvalifikaciju Nizozemca Joosta Kleina.

- Većinu vremena dok si na probama ti je dosadno, a onda kada su krenule te glasine, malo sam bio kao baba tračerica, išao od delegacije do delegacije i ispitivao - ispričao je Lasagna.

Baby Lasagna objašnjava da se navodno radilo o fotografkinji koja je dio Eurosong organizacije.

- Prije svega, Joost se nije pojavio na probi iako je bio tamo. Poslao je svog zamjenika da dođe pjevati na probu jer mu se ne da. Poslije su rekli da mu je bilo slabo, ali jednostavno mu se nije dalo. EBU mu je potom zabranio da ima probu. Isti dan je navodno došla snimateljica do njega, a on je rekao da je ne snima na što je ona kazala da mora. Izbio joj je kameru iz ruku i onda su krenule priče da je ona kriva pa da je on kriv pa da je on krenuo prema njoj… što je tu bilo, ne znam. Ona se osjećala nesigurno i zvala policiju, a EBU je potom donio odluku o njegovoj diskvalifikaciji - objasnio je te dodao da ne zna zašto su se mnogi toliko uzrujavali zbog izraelske delegacije.

Nakon toga Lasagnu su, čini se, s Instagram otpratili Nemo, Bambie Thug i Grkinja Marina Satti. Među pratiteljima ih nema, a nije poznato je li razlog ovaj intervjua.

Oko svega su iz 24sata kontaktirali Markov tim koji im je kratko odgovorio o čemu se radi: 

‘Šire se dezinformacije i krivi prijevod o tome da je dao podršku Izraelu pa je imao potrebe obratiti se putem Storyja‘, poručili su. 

 

TIK TOK 1. 

@theonlystefano Is this just an attempt to have a moment of fame??️‍♂️ #Eurovision #JoostKlein #babylasagna #bambiethug #marinasatti ♬ original sound - Stefano

TIK TOK 2.

Što je točno Marko rekao pogledajte ovdje. ‘Problematični‘ dio kreće od 37 minute:

Objašnjenje oko Palestine

Onda su po cijelom TikToku stali prozivati našeg predstavnika da je on protiv Palestine, što naravno nije istina.

Naime, Marko je samo rekao da je izraleska predstavnica bila pristojna, te da su je bezrazložno napadali. U napadima je predvodila Irska predstavnica, kao i izbačeni predstavnik Joost Klein. I onda je Marko prije nekoliko dana objavio post na Instagramu u kojem kaže: 

 - Neću okolišati, moram odgovoriti jer to dugujem eurovizijskoj zajednici. Mislio sam da ne moram to govoriti online, ali sad vidim da je nastala zabuna pa da kažem: Osuđujem djelovanje izraelske vlade. Poginjem glavu pred Palestinom i palestinskim žrtvama. U molitvama su mi svaku noć prije spavanja. Učinit ću sve što mogu da pomognem žrtvama - napisao je.

image

i N S T A

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 02:27