StoryEditorOCM
Panorama‘IZVRNUTO OBRNUTO 2‘

Omiljeni ‘Frozen 2‘ više nije animirani film s najvećom zaradom u povijesti: detronizirao ga je no.1 hit ovog ljeta

Piše Marko Njegić
26. srpnja 2024. - 07:00

"Izvrnuto obrnuto 2" nije samo broj jedan kinohit ovog ljeta i godine, već je postao i animirani film s najvećom zaradom u svjetskim kinima svih vremena, bez uračunate inflacije.

Naime, Pixarov "Inside Out 2" je svrgnuo omiljeni Disneyjev "Frozen 2" i postavio novi rekord, tj. ispisao novu povijest. Dosad je u svjetskim kinima zaradio 1,46 milijardi dolara, pritom nadmašivši i jednu "Barbie".

Trenutno je "Izvrnuto obrnuto 2" na 13. mjestu liste najvećih hitova u svjetskim kinima, iza filmova kao što su "Avatar", "Osvetnici: Završnica", "Avatar 2", "Titanic", "Ratovi zvijezda: Sila se budi", "Osvetnici: Rat beskonačnosti", "Spider-Man: Put bez povratka", "Jurski svijet", "Kralj lavova", "Osvetnici", "Brzi i žestoki 7" i "Top Gun 2". "The Lion King" se nalazi ispred "Inside Out 2", ali to je onaj remake iz 2019., snimljen kao hibrid igranog i animiranog filma. 

U hrvatskim kinima "Izvrnuto obrnuto 2" je zasad vidjelo 134.216 gledatelja i crtić je zaradio 766.614 eura. Pixar se vratio sa stilom i iznjedrio sjajan, pametan animirani film s čijom se emotivnom pričom o odrastanju djevojke u pubertetu lako poistovjetiti i mlađim i starijim gledateljima. Recenziju možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:00