StoryEditorOCM
PanoramaDJECA ODLUČILA

O.J. Simpson kremiran je u travnju, a sada se saznalo gdje je završio njegov pepeo - nikada ne biste pogodili!

Piše MOZAIK SD
28. kolovoza 2024. - 17:23

Djeca pokojnog O.J. Simpsona (1947.-2024.) dala su izraditi nakit od očevog pepela. Simpsonov dugogodišnji odvjetnik Malcolm LaVergne sada je to rekao za američki portal TMZ.

Prema portalu, Simpson je kremiran nakon smrti u travnju. Njegovo četvero djece, Arnelle (55), Jason (54), Sydney (38) i Justin (36), pristali su da se pepeo pokojnika pretvori u razne komade nakita. Oni su zatim podijeljeni nakit među sobom.

image

O.J. Simpson u Nevadi 2017. godine

Sholeh L Moll-masumi/Afp

Simpsonova obitelj objavila je u travnju u izjavi na X-u da je bivša zvijezda američkog nogometa i glumac preminuo u dobi od 76 godina od komplikacija raka. "10. travnja naš otac, Orenthal James Simpson, podlegao je borbi s rakom. Bio je okružen svojom djecom i unucima", naveli su u priopćenju.

O.J. Simpson nekoć je bio jedan od najpoznatijih sportaša u Sjedinjenim Državama i smatran je jednom od najvećih nogometnih zvijezda svog vremena tijekom svoje igračke karijere. Uz to, nekoliko puta se pojavio uz glumca Leslie Nielsena (1926.-2010.) u filmskom serijalu "The Naked Gun".

image

O.J. Simpson u Nevadi 2017. godine

Sholeh L Moll-masumi/Afp

Međutim, Simpson je međunarodnu slavu stekao najviše kroz suđenje koje se u Sjedinjenim Državama često naziva "suđenjem stoljeća", koje je upisano u povijesne knjige. U to je vrijeme bio optužen za ubojstvo svoje bivše supruge Nicole Brown i njezina poznanika Ronalda Goldmana. Simpson je oslobođen na spektakularnom suđenju 1995., ali je kasnije osuđen na građanskom suđenju gdje je odlučeno da mora platiti odštetu u ukupnom iznosu od 33,5 milijuna dolara.

Osim toga, kasnije je bio u zatvoru nekoliko godina. Simpson je 2008. osuđen na maksimalnih 33 godine zatvora zbog oružane pljačke. Presuda je suspendirana nakon devet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 11:35