StoryEditorOCM
PanoramaJEZIVE SNIMKE

Nećete vjerovati, sletjeli su! Kaos na letu za Beč, avion upao u superćelijsku oluju, tuča ga devastirala - pogledajte

Piše I.P:/JL
10. lipnja 2024. - 13:35

Jaka tuča oštetila je u nedjelju zrakoplov Austrian Airlinesa koji je iz Palma de Mallorce letio za Beč. Tuča je putnike uhvatila netom prije slijetanja u bečku zračnu luku te su oštećeni nos zrakoplova i prozori pilotske kabine. Srećom, piloti su uspješno sletjeli te nije bilo ozlijeđenih, javlja Times Now, a prenosi Jutarnji list.

Iz Austrian Airlinesa potvrdili su da je na letu OS434 iz Palma de Mallorce prema Beču zrakoplov Airbus A320 oštećen tučom. Zrakoplov je upao u grmljavinsko nevrijeme nedaleko od Beča koje nije bilo vidljivo na meteorološkom radaru, tvrde piloti. Tuča je oštetila dva prednja prozora u kokpitu, nos zrakoplova i neke pokrove.

Upućen je poziv u pomoć zbog oštećenja, no unatoč tome zrakoplov je uspješno sletio u zračnu luku Beč - Schwechat. Svi putnici i članovi posade su neozlijeđeni stigli u Beč. Let je odrađen 23 godine starim zrakoplovom i trajao je dva sata.

Incident su na svom Facebooku komentirali i meteorolozi iz Neurje.si kazavši kako je avion proletio direktno kroz jednu od superćelijskih oluja koje su nastale jučer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 13:39