StoryEditorOCM
Panoramamisteriozni stvor

Na morsku površinu isplivala jeziva lešina. Lokalci se požurili zakopati sluzave ostatke pa uzrok smrti ostaje nepoznat

Piše PANORAMA SD
22. listopada 2023. - 14:17

Užasnim zbivanjima u svijetu svjedočimo iz dana u dan, a priroda se "potrudila" da nam servira i jedan jezovit prizor kojemu ne možemo točno odrediti krivca.

NY Post javlja da je morska voda na površinu Nove Gvineje izbacila užasavajuće ostatke nekog stvorenja (na sreću, nije čovjek), a porijeklo te lešine zbunilo je i stručnjake koji nisu još uspjeli identificirati vrstu. Lokalno stanovništvo, pak, požurilo se zakopati sluzave ostatke tjelesine i time otežalo istragu; nemoguće je uzesti DNK, preostaju samo fotografije globstera snimljene prije ukopa.

Naime, misteriozna bijela masa ulazi u definiciju "globster" jer to označava gomilu "morskog mesa" na koje se povremeno nailazi na oceanskim plažama, u različitim fazama raspadanja. Utješno je što, slažu se istraživači i oceanolozi, posrijedi nije humanoidan ostatak, naime nije čovjek.

Pojedini znanstvenici sumnjaju na kita, budući da njihovo meso jako pobijeli nakon ugibanja; no moguće da je globster morska krava ili drugo (nekoć živo) biće, koje je tjednima ležalo na plaži i stoga umnogome "promijenilo opis".

Na lešini je najprije oučen - dušnik. Dakle, vjerojatno je životinja bila sisavac.

Glavni istraživač Havajske fondacije za pacifičke kitove smatra da količina loja ukazuje na morskog kita, a ne na morskog psa, kako su neki posumnjali. Kako god bilo, lešina je pokopana, a uzrok smrti ostao je tajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 10:42