StoryEditorOCM
PanoramaWARREN BUFFETT

Multimilijarder opet promijenio način na koji će njegovo veliko bogatstvo biti potrošeno nakon njegove smrti

Piše MOZAIK SD
28. lipnja 2024. - 22:14

Multimilijarder Warren Buffett je odlučio da promijeni način na koji će njegovo bogatstvo biti potrošeno nakon njegove smrti.

Ovaj 93-godišnjak, predsjednik američkog investicijskog konglomerata Berkshire Hathaway, za poslovni list Wall Street Journal je izjavio da je preradio svoju oporuku i da ne planira da se nakon smrti nastave njegove donacije Fondaciji "Bill & Melinda Gates". Ukazao je da će bogatstvo usmjeriti prema filantropskom fondu koji će nadgledati njegovo troje djece.

image

Warren Buffett

Kevin Dietsch/Getty Images Via Afp

Buffett je istakao da je nekoliko puta mijenjao testament, a da je posljednju promjenu napravio zbog povjerenja u vrijednosti svoje djece i kako će oni raspodijeliti njegovo bogatstvo. Svako Buffettovo dijete ima svoju filantropsku organizaciju.

"Osjećam se vrlo, vrlo dobro u vezi vrijednosti moje troje djece i imam stopostotno povjerenje u to kako će oni izvesti stvari", naglasio je.

Ranije je izjavio da je u njegovom testamentu navedeno da je više od 99 posto njegovog bogatstva namijenjeno Fondaciji "Bill & Melinda Gates" i četiri dobrotvorne organizacije povezane s njegovom obitelji. To su Fondacija "Susan Thompson Buffett", Fondacija "Sherwood", Fondacija "Howard G. Buffett" i Fondacija NoVo.

image

Warren Buffett

Nicholas Roberts/Afp

Izgledno je da će Buffett za života nastaviti davati donacije Fondaciji "Bill & Melinda Gates". Prošle godine je donirao 870 milijuna dolara za četiri dobrotvorne organizacije koje vodi njegova obitelj, a godinu ranije 750 milijuna dolara, prenosi CNN. Njegovo bogatstvo je procijenjeno na 127 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 22:15