StoryEditorOCM
PanoramaDorcus Mirembe

Mama D oborila Guinnessov rekord za najduže kuhanje, pa nastavila kuhati i završiti će na Silvestrovo

Piše MOZAIK SD
28. prosinca 2023. - 21:20
Ugandska kuharica Dorcus Mirembe, poznatija kao Mama D, oborila je Guinnessov svjetski rekord kuhajući bez prestankaScreenshot Youtube

Kuharica Dorcus Mirembe iz Ugande, poznatija kao Mama D, oborila je rekord Irca koji je kuhao 119 sati i 57 minuta, postavljajući novi Guinnessov svjetski rekord za pojedinca, piše New Vision iz Ugande.

Mama D krenula je kuhati 23. prosinca, rekord je oborila 28. prosinca, a planira završiti do 31. prosinca.

Irski kuhar Alan Fisher držao je pojedinačni rekord za najduži cook-a-thon, postavivši ga ranije ove godine u Japanu za kuhanje od 28. rujna do 3. listopada.

Mnogi Uganđani požurili su na njezino mjesto kuhanja kako bi ponudili podršku svih vrsta, od materijalnih do duhovnih.

Kroz poruke na raznim platformama društvenih medija, vladini dužnosnici, tvrtke i poznate osobe okupili su se oko nje, a mnogi drugi osobno su je posjetili u njezinom restoranu u blizini Kampale.

Brojne prehrambene tvrtke velikodušno su joj dale zalihe za kuhanje i druge potrebne stvari.

Rekla je medijima da je pripremala jela iz cijele Ugande za svoj kulinarski izazov i da poklanja svu pripremljenu hranu.

"Sva hrana je besplatna... To su takvi ljudi koji nas održavaju. Sve što treba je imati apetit, to je sve. Tko god jede me ohrabruje", rekla je.

Pojasnila je da ju je raznolikost hrane u naciji motivirala da preuzme zadatak.

"Ugandi je darovano obilje tradicionalne hrane i želim ih predstaviti svijetu, biti ambasador prekrasnih raznolikih kuhinja Ugande, bisera Afrike", dodala je.

Pogledajte slike OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 21:45