StoryEditorOCM
PanoramaDEVETOGODIŠNJI HEROJ

Mali Gabrijel nakon što je spasio prijatelja od utapanja: Odrasli su mislili da se igramo, ja sam mu jedini pomogao

Piše MOZAIK SD
22. lipnja 2024. - 09:18

Znamo da na mladima svijet ostaje, a kada bi većina mladih bila kao junak naše iduće priče - svijet bi bio predivno mjesto. Ovo je priča o devetogodišnjem Gabrijelu koji je prije nekoliko dana na bazenu u Sisku od utapanja spasio svog šestogodišnjeg prijatelja Leona.

Kao i mnogo puta prije, osmogodišnji Gabrijel kupao se s prijateljima u bazenu u sisačkom naselju Caprag. U jednom trenutku primijetio je da s njegovim prijateljem Leonom nešto nije u redu, piše magazin.hrt.hr.

- Ja sam se kupao u bazenu s prijateljima, pa se moj prijatelj Leon kotrljao kao palačinka i krenuo se topiti. Svi su moji prijatelji izašli iz vode pa sam mu ja pomogao i izvadio ga iz vode, kazao je Gabrijel Bratim.

Kaže da se jako bojao ali i da je znao da Leonu mora pomoći i izvući ća iz vode.

Jesi li vikao možda odraslima da dođu u pomoć je li ih bilo u bazenu?

- Je, bilo je, ali su mislili da se igramo.

Što se događalo kad si ga izvadio iz bazena?

- Onda su roditelji došli i moja prijateljica je zvala spasioca, ispričao je Gabrijel. 

U tim trenutcima na bazenu je bila i Gabrijelova majka.

- U jednom trenutku mi je dotrčao i rekao da se dijete utopilo. Prvo ga nisam baš shvatila ozbiljno, mislila sam iz dječje perspektive možda se dijete samo zagrcnulo s vodom. Kad sam došla tamo dijete je ležalo na boku, bio je spasitelj i bližnji od djeteta, a dijete je bilo pri svijesti, rekla je Sanja Komljenović, Gabrijelova majka.

Na Gabrijelov herojski čin ponosan je cijeli Sisak, njegovi učitelji i prijatelji iz razreda, a posebno majka.

- Govorili su mi bravo. Učiteljica mi je rekla da sam heroj, kazao je.

- Jako sam ponosna na njega iako mi se nisu slegli svi dojmovi, ali svakako, uvijek sam bila ponosna na njega, a sad naravno još i više, naglasila je Gabrijelova majka.

Dok smo snimali Gabrijela, došao je i Leon s roditeljima koji su svog spasitelja vidjeli prvi put od tog, umalo kobnog utorka. Dječaci su se zagrlili, Leon se zahvalio Gabrijelu i nastavili su se igrati kao da se ništa nije dogodilo. Iako je susret dječaka i roditelja bio jako emotivan, na zamolbu Leonove obitelji, te kadrove nismo snimili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 09:19