StoryEditorOCM
PanoramaMichael Douglas

Legenda Hollywooda u Kijevu o dostavi raketa dugog dometa: Žalosno da strah od nuklearne prijetnje koči takvu odluku

Piše Marko Njegić
15. rujna 2024. - 23:20

Nakon Seana Penna, još jedan Oscarom nagrađeni glumački veteran Michael Douglas imao je sastanak s Volodimirom Zelenskim tijekom kojeg su razgovarali o aktualnom stanju u Ukrajini. Hollywoodska megazvijezda bila je u pratnji sina Dylana u posjetu ukrajinskom predsjedniku koji je bio zahvalan na njihovom razumijevanju, interesu i podršci. 

"Vi ste i inspiracija i sjajan podsjetnik našoj zemlji u vezi toga što demokracija znači, kako svi moraju biti odgovorni. Demokracija iziskuje puno posla za građane, inače može prijeći u diktaturu. Sada smo ugrožena vrsta… Tko je mogao misliti da će demokracija biti tako teška?", rekao je oskarovac, a riječ je preuzeo njegov sin.

"Sirene koje čujemo ovdje non-stop podsjetnik su na ovaj konflikt i koliko je on važan ne samo za Ukrajinu, nego i Europu i ostatak svijeta. Ovo je prva linija dobra i zla. I ako ne pobijedimo ovdje gubimo svugdje", kazao je Dylan. 

Zanimljivo, prije nalaska s Zelenskim, francuski TV kanal LCI pitao je starijeg Douglasa za mišljenje o gorućoj temi – udarima projektila dugog dometa na Rusiju.

"Mislim da su (Zapad) trebali napraviti više od samog početka", naglasio je Douglas, a u vezi dostave raketa dugog dometa istaknuo kako je "žalosno vidjeti da strah od nuklearne prijetnje koči takvu odluku", što bi moglo izazvati snažan odjek u javnosti. 

Odakle uopće Douglas u politici, pitate se? Legendarni glumac je već posljednjih četvrt stoljeća Glasnik mira Ujedinjenih naroda, a tijekom duge i bogate karijere snimao je i političke filmove ("The China Syndrome", "Shining Through"...). U jednom od njih odigrao je i nikog drugog do li prvog čovjeka SAD-a. Bio je to "Američki predsjednik" iz 1995. godine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 17:35