StoryEditorOCM
PanoramaPA VI SAD GRINTAJTE...

‘Kao lepotica s lokalnog korza koja se može udati hiljadu puta, ali je za sva vremena pamtiš pod devojačkim prezimenom…‘: ovako je o ‘Jugoplastici‘ pisao Balašević

Piše Vinko Bajrović, prof.
2. ožujka 2021. - 09:08
Đorđe Balašević: Na starim Gripama sam bio jedan jedini put. Tamburao sam par pesmica u nekom estradnom cirkusu i dobro je da se toga ne seća niko osim mene...Tea Cimaš/Arhiva/Cropix

Danas Košarkaški klub Split vodi Nadzorni odbor na čelu s Domagojem Maroevićem. Klubu je osigurana respektabilna natjecateljska momčad od koje se očekuju rezultati razmjerni u njezino ulaganje.

Ali ako se vratiti pet godina unatrag, klub se vodio "invalidno". Nije bilo, niti se očekivao rezultat bolji od borbe za opstanak u Hrvatskoj ligi.

Upravo tada je trebalo proslaviti sedamdeseti rođendan kluba (1945. – 2005.). Proslavu su organizirali veterani KK Split (ex KK Jugoplastika).

Dio proslave bila je i tiskana knjiga naziva "Legende o splitskoj košarci". Ovu jedinstvenu knjigu pisalo je 235 autora, članovi košarkaške obitelji, poznati, partneri i rivali, novinari i navijači. Svakome od njih dana je prilika da kaže "svoje" o velikom klubu.

Među njima je bio i kantautor, nedav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:05