StoryEditorOCM
PanoramaDubrovnik

Kako je mladi turist uspio prespavati u ‘biseru Jadrana‘ za svega 23 eura: nećete vjerovati koji je smještaj odabrao!

Piše Mozaik SD
21. kolovoza 2024. - 14:40

Očajna vremena zahtijevaju očajničke mjere.

Zaključio je tako mladi gost na našoj obali. Učinilo mu se preskupo platiti 64 eura noćenje u dubrovačkom hostelu, pa je za šest eura više unajmio vozilo!
Renault Clio...

Gdje ovo vodi, pitate se.

- Dubrovnik, prekrasan obalni grad u Hrvatskoj, često se naziva "biserom Jadrana". Njegove dobro očuvane srednjovjekovne zidine, kristalno čisto more i povijesni Stari grad učinili su ga popularnim odredištem za putnike iz cijelog svijeta. Mješavina povijesti, kulture i krajolika koji oduzima dah čak mu je priskrbila mjesto UNESCO-ve svjetske baštine - napisao je mladić uz video kojim je prikazao kako je izgledalo njegovo "inovativno" noćenje.

- Ova popularnost ima svoju cijenu. Dubrovnik je poznat kao jedna od najskupljih destinacija u Hrvatskoj. Bilo da se radi o smještaju, restoranima ili čak osnovnim turističkim aktivnostima, cijene u Dubrovniku mogu biti znatno više u usporedbi s ostalim dijelovima zemlje. Tijekom vrhunca turističke sezone troškovi mogu porasti, što ga čini manje povoljnom opcijom za putnike. Ako planirate posjet, mudro je pripremiti se na visoke cijene koje prate neosporan šarm grada - poručio je svojim pratiteljima.

Dakle, unajmili su njih trojica spomenuti Renault, parkirali ga njegdje uz put, prespavali u njemu i to za 70 eura, zajedno, a ne 64 po glavi koliko bi ih koštao krevet u hostelu.

Domišljato? Ili ipak - neudobno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 03:28