StoryEditorOCM
PanoramaTRUDNIČKI PORTRET

Jordanska princeza u slatkom iščekivanju, pokazala je i trudnički trbuh. Buduća baka, kraljica Rania, ne može dočekati

Piše Marija Čović
5. lipnja 2024. - 17:31

Jordanska princeza Rajwa, supruga prijestolonasljednika, princa Husseina, pokazala je trudnički trbuh na novom portretu snimljenom povodom prve godišnjice braka. Buduća jordanska kraljica rodit će ovog ljeta, a za ovaj portret pozirala je u crvenoj haljini brenda Alice + Olivia.

Arhitektica Rajwa i princ Hussein, vjenčali su se 1. lipnja prošle godine na raskošnoj ceremoniji u palači Zahran u Ammanu, a svečanosti su prisustvovali brojni članovi kraljevskih obitelji sa svih strana svijeta, među njima i budući britanski kralj i kraljica, princ William i princeza Kate.

image
Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia/Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Jordanski kraljevski dvor je 10. travnja objavio da princ Hussein i princeza Rajwa očekuju prvo dijete, bit će to prvo unuče 62-godišnjeg kralja Abdullaha II. i 53-godišnje kraljice Ranije.

Sretna vijest objavljena je dva mjeseca nakon što je Rajwa izgubila oca, Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif, osnivač jedne od vodećih građevinskih tvrtki u Saudijskoj Arabiji, umro je u dobi od 71 godine.

Nakon što je završila srednju školu u Rijadu, Rajwa je studirala arhitekturu u New Yorku, a ima i diplomu iz vizualnih komunikacija koju je stekla na studiju u Los Angelesu gdje je radila za jedan arhitektonski ured.

image

Princeza Rajwa i princ Hussein vjenčali su se 1. lipnja prošle godine

Ppe/Sipa Press/Profimedia

Prošle godine se udala i princeza Iman, starija kći jordanskog kraljevskog para, njezin suprug je Jameel Alexander Thermiotis, koji se bavi financijama u New Yorku, rođen je u Venezueli, a potječe iz ugledne grčke obitelji koja održava bliske veze s domovinom svojih predaka čestim posjetima otoku Andros.

Kraljica Rania i kralj Abdullah imaju još dvoje djece, princezu Salmu i princa Hashema, a glamuroznoj kraljici ostvarila se želja da ne prođe dugo vremena prije nego što, uz ulogu svekrve i punice, dobije i onu bake.

image

Sadašnja i buduća kraljica - Rania i Rajwa

Abaca Press/Alamy/Alamy/Profimedia

Gostujući u programu "Good Morning America" prošle godine, kraljica Rania rekla je kako jednog dana želi biti "zabavna baka".

- Uvijek sam govorila da je moja najdraža titula ona majke, ali mislim da će se to brzo promijeniti. Moj cilj je da budem zabavna baka. U arapskom imamo jednu izreku koja kaže kako nema osobe koja nam je draža od naše djece i unučadi – kazala je kraljica Rania.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 16:18