StoryEditorOCM
PanoramaPARIZ, BEOGRAD, LOS ANGELES

Jadran Lazić večeras u Fotoklubu Split promovira luksuznu monografiju: Pozvao sam sve prijatelje iz imenika, a one čiji broj nemam, društvo iz djetinjstva, školske profesore, suside, pozivam ovako! Dođite!

15. srpnja 2021. - 13:54
Jadran Lazić: Iz Splita sam davno otišao, ostavivši društvo u 'Semafora', koje tada nisam uvjerio da ću uspjeti u bilome svitu!Nikša Stipaničev/Cropix

Jadran Lazić, splitski fotograf svjetske karijere, nakon gotovo tri godine minucioznog rada završio je ekskluzivnu monografiju povodom pedesete godišnjice djelovanja, a predstavit će je u četvrtak 15. srpnja u 21 sat u Fotoklubu u Splitu.

Predstavljanje monografije pratit će trodnevna izložba koja će biti prava prilika za uvid u iznimni Lazićev opus koji je u knjizi predstavljen kroz devet stotina fotografija u dva toma i tri razdoblja.

Uz tekstove koje je s Lazićem priredio novinar i pisac Renato Baretić, fotografije prate tri majstorove faze: Split s prvim fotografijama i Pariz u kojem je kao paparazzo snimao svjetske zvijezde, Beograd kad je bio posvećen svjetskim političkim temama i ratovima, te Los Angeles gdje je slavu ostvario snimajući globalne celebrityje iz svijeta fi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:12