StoryEditorOCM
PanoramaNeobično nasljeđe

Čistili kuću nakon bakine smrti, ono što su pronašli u zamrzivaču sve je zabavilo: ‘U obitelji je već 84 godine...‘

Piše L.G./JL
5. listopada 2024. - 13:24

Obitelj u Virginiji nedavno je izgubila baku i na red je došlo čišćenje njene kuće. U teškoj situaciji zbog gubitka člana obitelji, doživjeli su i trenutak veselja jer su na dnu zamrzivača pronašli neobično "obiteljsko nasljeđe", prenosi Newsweek.

Već su izvadili meso, povrće i ostatke obroka koji se uglavnom mogu pronaći u zamrzivaču, kad su vidjeli keks zamotan u papir s porukom. Pisalo je: “Keks je napravila gospođa Dara L. Chamb u kolovozu 1940., u kući Blankenshipovih”, prenosi Jutarnji.

Unuk Andy Wiseman, rekao je za Newsweek da je obitelj u početku bila zabavljena otkrićem, ali su htjeli otkriti zašto ga je baka tako dugo čuvala. Ispostavilo se da ga je vjerojatno prvi sačuvao Wisemanov praujak.

Bio je u Drugom svjetskom ratu, zbog čega misle da je keks potencijalno bio napravljen za njega prije nego što je otišao u rat, a zatim ga je sačuvao kao uspomenu na svoju majku.

Prema tim izračunima, keks je u obitelji već 84 godine. Nakon smrti praujaka, neobično nasljeđe bilo je proslijeđeno njihovoj baki, koja ga je čuvala sljedećih 10 godina do smrti.

- Preminula je prošli mjesec, upravo je napunila 90 godina. Bio je to lijep trenutak opuštenosti u inače stresnoj situaciji. Bilo je smijeha i zbunjenosti, uz šale o idejama da ga degustiramo - rekao je Wiseman za Newsweek.

Dodaje da nasljeđe keksa živi i dalje, trenutno je u zamrzivaču njegovih roditelja, ali pretpostavlja da će ga kasnije preuzeti njegova braća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 13:25