StoryEditorOCM
PanoramaCHARLES I CAMILLA

Britanska kraljica ljubomorna je na svog supruga, a sada je pred novinarima izjavila: ‘Htjela bih mu to oduzeti‘

Piše MOZAIK SD
13. lipnja 2024. - 13:39

Članovi britanske kraljevske obitelji su pokrovitelji mnogobrojnih organizacija. Prilikom jučerašnjeg posjeta Botaničkog vrta kraljica Camilla je iskazala ljubomoru prema svom suprugu, kralju Charlesu.

"Znam da je moj suprug pokrovitelj Vrta, ali možda ga moram izgurati: htjela bih mu to oduzeti", rekla je 76-godišnjakinja prilikom obilaska Vrta u Londonu. 

image

Kraljica Camilla

Wiktor Szymanowicz/Anadolu Via Afp

Bio je to već njezin treći posjet Botaničkom vrtu u nešto više od godinu dana. "To je tako posebno mjesto", rekla je kraljica. Uvijek voli dolaziti tamo. Ovaj put Camilla je posjetila izložbu o vrtovima poznatih umjetnica. Kraljevski par poznat je po svojoj ljubavi prema prirodi i vrtlarstvu.

image

Kraljica Camilla u šetnji vrtom

Wiktor Szymanowicz/Anadolu Via Afp

Camillina izjava nasmijala je prisutne, prenosi časopis People. Charles je na čelu britanske monarhije godinu i pol dana i dugo je bio zainteresiran za zaštitu okoliša. Monarh se trenutno liječi od raka i stoga ne prisustvuje nikakvim javnim manifestacijama. "Dobro mu ide", rekla je Camilla tijekom nedavnog posjeta Sjevernoj Irskoj.

image

Kraljica Camilla

Wiktor Szymanowicz/Anadolu Via Afp

Međutim, njegova ljubav prema vrtlarstvu već je zaslužila sada 75-godišnje ismijavanje. U intervjuu 1986. rekao je da razgovara s biljkama. No, tijekom godina, njegovi pogledi na zaštitu okoliša naišli su na sve više i više odobravanja. Na klimatskom samitu u Glasgowu 2021. pozvao je političare da udvostruče svoje napore u borbi protiv globalnog zatopljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 13:45