StoryEditorOCM
PanoramaWILLIAM I HARRY

Braća su potpuno otuđena, šanse za njihovo pomirenje su minimalne i to je, govore komentatori ‘beskrajno tužno‘

Piše Đ. K./JL
19. kolovoza 2024. - 09:22

Princ William (42) ne planira pozvati mlađeg brata Harryja (39) na svoju krunidbu kada za to dođe vrijeme, kažu upućeni. Braća su potpuno otuđena, šanse za njihovo pomirenje su minimalne i to je, govore komentatori "beskrajno tužno".

Izvor blizak Williamu rekao je za The Sunday Times: "Ove godine on je usredotočen na svoju suprugu, te na djecu i oca. Njegov brat nije tema o kojoj se raspravlja". Velika zdravstvena kriza i liječenje kralja Charlesa i princeze Kate od raka, u središtu su života kraljevske obitelji, piše Jutarnji list.

image

Princ William i princeza Kate

Frank Augstein/Afp

Harry (koji je inače peti u redu za britansko prijestolje) i njegova supruga Meghan navodno su saznali za Kateinu dijagnozu u isto vrijeme kada i šira javnost. Bilo je to nakon dugih tjedana neizvjesnosti, nagađanja i uznemirenosti u javnosti, a princeza je u emotivnoj video-poruci snimljenoj u vrtovima u Windsoru rekla da ima rak i da se liječi.

Par koji živi u Kaliforniji, u Montecitu, tvrdio je tada neki izvor blizak Harryju i Megan, navodno je kontaktirao princa i princezu od Walesa s namjerom da upute Kate želje za ozdravljenjem, no poziv im nije uzvraćen.

Smatra se da William i Harry nisu razgovarali od pogreba njihove bake, kraljice Elizabete II. u rujnu 2022. godine. Ponor koji je nastao nakon što su Sussexi odlučili otići živjeti u SAD, odstupiti sa svih dužnosti, proširio se nakon njihovih intervjua, objave Harryjeve knjige ‘Rezerva‘, dokumentaraca... Sussexi su iskoristili svaku priliku da optuže kraljevsku obitelj za nešto - od rasizma do zlostavljanja.

image

Princ Harry sa suprugom u posjeti Kolumbiji

Andres Castilla/Afp

Princ Harry i Meghan trenutno su u Kolumbiji na poziv tamošnje potpredsjednice Francije Márquez, prve crnkinje na tako visokoj poziciji u Kolumbiji, a sve izgleda kao da su na nekoj vrsti "kraljevske turneje". To kvazikraljevsko ponašanje na Otoku izaziva bijes i negodovanje rojalista. Par cijelo vrijeme prati golemo osiguranje i naoružani policajci. Družili su se s političarima, posjetili su škole, sadili drveće i sudjelovali u bubnjarskim nastupima, te razgovarali o mentalnom zdravlju i ženskim pitanjima.

U međuvremenu su se princ i princeza od Walesa, koji ljeto provode daleko od londonske gužve, suočili sa svojom djecom u borbi Nerf pištoljima na festivalu Gone Wild u Holkham Hallu u Norfolku.

Louis je trčao uokolo i vikao ‘Nerf ili ništa, idemo!‘- izjavila je Georgina Barron, jedna od organizatorica festivala i dodala da se dječjoj igri priključila i princeza Kate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 05:25