StoryEditorOCM

Kako stvoriti oazu u vašem vrtu: savjeti i trikovi

Piše PROMO
5. travnja 2024. - 23:34

Kod stvaranje vaše vrtne oaze nije riječ samo o estetici, već i o stvaranju oku ugodnog, ali i funkcionalnog prostora. Slijedeći ove savjete i trikove, vaš vrt će postati omiljeno odredište za druženje i opuštanje. Postoji nekoliko ključnih elemenata koje treba uzeti u obzir. Od hlada do dekora, stvaranje prostora u kojem ćete uživati i vi i vaši gosti može biti vrlo jednostavno. Evo nekoliko korisnih savjeta koji će pomoći da vaš vrt postane omiljeno mjesto za druženje:

Hlad je ključan za ugodno provedeno vrijeme na otvorenom, osobito tijekom vrućih ljetnih dana. Razmislite o postavljanju suncobrana, tendi ili paviljona kako biste pružili hlad i zaštitu od sunca. Ovo će osigurati da vaši gosti mogu uživati u vrtu bez brige o izlaganju štetnim UV zrakama.

image

SENSUM Standardni paviljon Pergola (Š x D: 400 x 300 cm, Boja stalka: crna, aluminij) | BAUHAUS

Postavljanje vanjske rasvjete transformirat će vaš vrt i omogućiti druženje i nakon zalaska sunca. Lampioni, svjetiljke ili svjetlosni lanci mogu stvoriti romantičnu atmosferu i dodati dozu elegancije vašem vanjskom prostoru.

Dodajte biljke, cvijeće, jastuke i tepihe kako biste unijeli boju i teksturu u vaš vrt. Ukrasni elementi poput ovih mogu stvoriti ugodnu atmosferu i dodati dozu osobnosti vašem prostoru na otvorenom.

Odaberite praktičan vanjski namještaj koji će odgovarati vašim potrebama i estetskom doživljaju. Vodite računa o proporcijama i udobnosti kako bi vaši gosti mogli uživati u obrocima ili druženju na otvorenom.

image

Sunfun Maja Vrtni stol (D x Š x V: 200 x 100 x 74 cm, antracit, na izvlačenje) | BAUHAUS

Ukoliko imate dovoljno prostora, razmislite o postavljanju lounge fotelja ili ležaljki kako biste stvorili kutak za opuštanje. To će biti neizbježan prostor za popodnevnu siestu ili čitanje omiljene knjige.

image

Lounge stolica Relax (D x Š x V: 110 x 96 x 83 cm, crna, smeđa) | BAUHAUS

Osigurajte udobno iskustvo bez ometanja letećih insekata postavljanjem svijeća ili uređaja za odbijanje insekata. To će biti posebno korisno tijekom toplih ljetnih večeri, kada su insekti najaktivniji.

Roštilj je neizostavan dio mnogih vrtova, pružajući priliku za ukusna jela i druženje oko vatre. Odaberite roštilj koji odgovara vašim potrebama i prostoru u vrtu. Neki vole klasični roštilj na ugljen zbog autentičnog okusa ili ako razmišljate o zdravijem načinu pripreme obroka, prednost dajte električnom roštilju, dok drugi preferiraju praktičnost plinskog roštilja. Bez obzira na izbor, roštilj će biti središnje mjesto vaših druženja na otvorenom.

https://www.bauhaus.hr/

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:16