Čaj sadrži prirodne sastojke tzv. katehine antioksidanse koji neutraliziraju slobodne radikale u organizmu. Neka istraživanja čak pokazuju da konzumiranje čaja usporava starenje. U svakom slučaju, čaj ima blagotvoran učinak na zdravlje, a 1500 vrsta čaja stručnjaci razvrstavaju u različite kategorije. Šest ih je: zeleni, bijeli, žuti, oolong, crveni i crni.
Zeleni čaj
Zeleni se smatra najčistijim jer je podvrgnut postupku fermentacije. Ima visok sadržaj antioksidansa, što pomaže jačanje imuniteta, poboljšava metabolizam i može smanjiti rizik nastanka raka kože, pluća i crijeva.
Američko-kineski tim znanstvenika proučavao je djelovanje zelenog čaja i utvrdio da je među ljudima koji dnevno popiju jednu do tri šalice zelenog čaja učestalost obolijevanja od raka u podr...
Zeleni čaj
Zeleni se smatra najčistijim jer je podvrgnut postupku fermentacije. Ima visok sadržaj antioksidansa, što pomaže jačanje imuniteta, poboljšava metabolizam i može smanjiti rizik nastanka raka kože, pluća i crijeva.
Američko-kineski tim znanstvenika proučavao je djelovanje zelenog čaja i utvrdio da je među ljudima koji dnevno popiju jednu do tri šalice zelenog čaja učestalost obolijevanja od raka u podr...