StoryEditorOCM
KarijeraFETIVI GETANIN

Partija je Penko, pare ga nisu interesirale, čovik mu je bija na prvom mistu. Ovo je priča o Vedranu Ribareviću, pioniru splitske tattoo-scene

22. rujna 2020. - 20:00
Penko i kći Đana: Ljudi bi u salonu od oca tražili nešto suludo, htjeli masno platit. Zna je da će se pokajat, pa bi ih odvratija...'Privatni album

Jedan od pionira splitske tattoo-scene, prava splitska faca Vedran Ribarević Penko "partija je" s ovoga svijeta, iz svoga grada u kojemu je ostavio trag.

Bezbroj Splićana upravo je u njegovoj butigi napravilo prvu tetovažu (ili više njih), a za Penka su iz druge ruke čuli i oni koje igla nikad nije ni takla.

Zajedno s njegovim odlaskom, nakon 22 godine rada, zatvoren je i jedan od prvih salona za tetoviranje i piercing​ otvoren u gradu pod Marjanom.

"St Tatto art" radio je, naime, od davne poratne 1998. godine. I upravo zahvaljujući tom poduzetničkom te u ono vrijeme avangardnom pothvatu, tetoviranje je postalo nešto uvriježeno, popularno, lišeno predrasuda kao ukrašavanje za neke divljake, eventualno bajkere, rokere i polusvijet.


Naime ​Vedranovo ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:49