![<p>Pizza od pirovog brašna nestane u roku odmah</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/18/o_27375238_1024.jpg)
Ako trebate ideju za zdrav vegetarijanski ručak ili pak ukusan prilog mesu, recept za povrtni zapečenac sa stranice fitness.com.hr mogao bi biti idealan izbor.
Priprema
Brokulu očistiti i oprati, te narezati na manje cvjetiće. Batat oprati i oguliti, te narezati na kocke. Luk oljuštiti i narezati na kriškice. Sir naribati. Pećnicu ugrijati na 190°C.
Povrće staviti u posudu te dobro pomiješati s maslinovim uljem, solju i paprom (možete dodati i začinsko bilje po želji). Prebaciti u vatrostalnu posudu za pečenje pa staviti u pećnicu na oko 20-25 minuta (na pola puta izvaditi pa malo promiješati, te vratiti).
Nakon 20-tak minuta, izvadite posudu iz pećnice te na povrće razbijte pažljivo jaja. Posolite ih i popaprite, te sve pospite naribanim sirom. Sve stavite peći još ok...