![<p><br>
U Tribunjskoj luci Sv. Nikola zadarski ribari imali su iskrcaj srdele i incuna s plivarica u kamione hladnjace.<br>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/08/o_26766708_1024.jpg)
Vodeći svjetski kuhari okupili su se u utorak u Španjolskoj kako bi pokrenuli kampanju i stavili na jelovnike male morske ribe poput srdela i inćuna što bi omogućilo prehranjivanje većeg broja ljudi i smanjivanje pritiska na svjetske oceane.
Jesti ribe poput sardina i haringi umjesto da ih se troši za prehranu lososa u uzgajalištima ili za prehranu svinja i peradi učinkovitiji je način iskorištavanja proteina, poručila je Oceana, neprofitna organizacija za zaštitu oceana koja je pokrenula kampanju.
Kuhari poput Bretta Grahama iz poznatog londonskog restorana Ledbury i proslavljenog peruanskog kuhara Gastona Acurioja nazočili su manifestaciji u San Sebastianu, glavnom gradu Baskije koji je sjedište mnogih najpoznatijih svjetskih restorana.
Kuharski majstori obvezali su se ukl...
Jesti ribe poput sardina i haringi umjesto da ih se troši za prehranu lososa u uzgajalištima ili za prehranu svinja i peradi učinkovitiji je način iskorištavanja proteina, poručila je Oceana, neprofitna organizacija za zaštitu oceana koja je pokrenula kampanju.
Kuhari poput Bretta Grahama iz poznatog londonskog restorana Ledbury i proslavljenog peruanskog kuhara Gastona Acurioja nazočili su manifestaciji u San Sebastianu, glavnom gradu Baskije koji je sjedište mnogih najpoznatijih svjetskih restorana.
Kuharski majstori obvezali su se ukl...