StoryEditorOCM
Hrananjami, njami

Teško da ćete mu odoljeti: Topli čokoladni kolač iz zdjelice je pravi ‘comfort food‘

Piše Mozaik SD
8. veljače 2023. - 20:30

Ovom čokoladnom desertu koji se najbolje slaže sa sladoledom od vanilije nećete moći odoljeti.Kremast i hrskav istodobno, a jede se topao, piše Živim

Sastojci (za dvije osobe):

3 jušne žlice otopljenog maslaca

60 g smeđeg šećera

1 žumanjak

pola čajne žličice vanilije

30 g brašna i još dvije jušne žlice brašna

osmina čajne žličice soli i isto toliko sode bikarbone

40 g čokoladnih kapljica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°C. Izmiksajte maslac sa šećerom, pa dodajte žumanjak i vaniliju.

Potom umiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, na kraju i čokoladne kapljice. Podijelite u dva kalupa ili keramičke zdjelice koji mogu u pećnicu. Nježno pritisnite i poravnajte smjesu.

Pecite 18 minuta ako želite manje pečeno, 20 minuta želite li srednje pečeno, odnosno 22 minute za gotovo potpuno pečeno.

Pustite da se ohladi samo koju minutu, da se malo stisne, i navalite na topli desert kojem ste, ako je sve idealno, dodali sladoled od vanilije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 22:40