![<p>Pizza od pirovog brašna nestane u roku odmah</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/18/o_27375238_1024.jpg)
Šezdeset dvogodišnja Splićanka Davorka Bobanović, inače cvjećarske struke, odrasla je u Solinu, a roditelji su joj porijeklom iz Marine. U njezinoj je zbirci puno recepata iz te općine blizu Trogira, koji rekonstruiraju povijest njezinih roditelja i vremena kad su ljudi možda jeli manje, skromnije, ali zdravije i sitije. Ovom prilikom, međutim, s našim čitateljima podijelila je recept za šnicele muževe prabake rodom s Pelješca, koju su od milja zvali "baba Scheibalova".
- Prabaka moga muža Marija Scheibal u moru talenata imala je i onaj za kuhanje. Prije Drugoga svjetskog rata živjela je u Zagrebu i radila u gostionici "Dingač" u Ilici. Iako je bila suvlasnica, marljivo je kuhala svaki dan. U Zagrebu je provela cijeli Drugi svjetski rat i preminula 1964. godine u dubokoj s...