StoryEditorOCM
HranaMaterina spiza

Splićanka Davorka otkrila nam je sto godina star recept muževe prabake; ovo krepko  mesno jelo savršeno je za situacije kad vam se žuri-/

16. prosinca 2018. - 21:02

Šezdeset dvogodišnja Splićanka Davorka Bobanović, inače cvjećarske struke, odrasla je u Solinu, a roditelji su joj porijeklom iz Marine. U njezinoj je zbirci puno recepata iz te općine blizu Trogira, koji rekonstruiraju povijest njezinih roditelja i vremena kad su ljudi možda jeli manje, skromnije, ali zdravije i sitije. Ovom prilikom, međutim, s našim čitateljima podijelila je recept za šnicele muževe prabake rodom s Pelješca, koju su od milja zvali "baba Scheibalova".

- Prabaka moga muža Marija Scheibal u moru talenata imala je i onaj za kuhanje. Prije Drugoga svjetskog rata živjela je u Zagrebu i radila u gostionici "Dingač" u Ilici. Iako je bila suvlasnica, marljivo je kuhala svaki dan. U Zagrebu je provela cijeli Drugi svjetski rat i preminula 1964. godine u dubokoj s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 19:47