StoryEditorOCM
Hrana(do) kad je sigurno?

Plaćate ga 'po zlato', a ne znate kako se čuva: mnogi sa sirom rade veliku grešku, evo kako će vam trajati duže i kako ga spasiti kad je već pomalo sumnjiv

Piše T.S.M.
9. listopada 2019. - 13:59
shutterstock_427030396-1

Sir je prava poslastica, ali samo ako je u dobrom stanju. Ako se isuši, uhvati plijesan ili poprimi okus druge hrane više nije onako privlačan kao kad ste ga tek kupili, zar ne? Čini li vam se da vam se to i prečesto događa, možda namirnicu koju nerijetko plaćate 'po zlato' ne čuvate kako treba.

Većina nas, ne znajući ili ne vodeći dovoljno računa o tome, sir ostavlja u omotu u kojem je stigao iz trgovine, a to je velika greška ako je omot plastičan.

Sir se pod plastičnim omotom u kojem je došao od proizvođača ili pod prozirnom folijom kojom ga prekrivaju u trgovinama loše drži. Plastika ne propušta vlagu koju sir stajanjem otpušta pa se oko njega stvara idealno leglo za bakterije i plijesni.

A post shared by Daria (@_usual_life) on

22. studeni 2024 02:40